Vorige

Maij neemt plek Bond over bij KAVB

Beeld
Hortipoint

Hester Maij is sinds dinsdag 7 mei formeel de voorzitter van de KAVB. Ze neemt het voorzitterschap over van Jaap Bond, die bij zijn afscheid de zilveren speld van de KAVB kreeg van het hoofdbestuur.

De KAVB hield dinsdag een extra algemene ledenvergadering gehouden, waarin afscheid is genomen van Bond en Maij is gepresenteerd als zijn opvolger. Vicevoorzitter Arie Wesdorp blikte terug op de 4,5 jaar voorzitterschap van Bond. Belangrijke onderwerpen waarmee Jaap Bond aan de slag ging, waren de coronamaatregelen, de Verbindend Verklaring als basis voor collectief bloembollenonderzoek en het weer meer zichtbaar maken van de KAVB in tal van overlegsituaties.

Tijdens de vergadering heeft Maij zich kort voorgesteld. Omdat er geen tegenkandidaten waren, hoefden de leden niet te stemmen over de voordracht. Maij heeft veel ervaring opgedaan in plaatselijke en regionale politieke functies en was de afgelopen vier jaar directeur Public Affairs bij FrieslandCampina. Ze realiseert zich dat de bloembollensector het op dit moment niet altijd even gemakkelijk heeft. Er is kritiek vanuit de maatschappij en overheden stellen soms regels vast die niet passen in de praktijk van alle dag. „In dat laatste is de sector niet uniek. Het is mijn ervaring dat de overheid en de politiek niet altijd een goed beeld hebben van hoe een sector in elkaar zit. Het is daarom belangrijk om steeds weer uit te leggen hoe zaken in werkelijkheid gaan in de sector. Het blijft nodig om dat verhaal en onze ambitie telkens weer te vertellen”, zei Maij bij haar aantreden.

Inmiddels heeft ze zich al een beeld gevormd van de bloembollensector. „Ik ben onder de indruk van het ondernemerschap en de innovatie in de sector. Er gebeurt al veel als het gaat om anders telen, maar er is ook een langetermijnvisie nodig. Daarvoor zal de KAVB een uitvoeringsagenda moeten opstellen.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster