Vorige

Hester Maij kandidaat KAVB

Beeld
LinkedIn

CDA-politica Hester Maij is voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap van belangenbehartiger KAVB voor de bloembollensector. Dat maakte de huidige voorzitter Jaap Bond bekend in zijn column in Nieuwe Oogst. Het hoofdbestuur van de KAVB moet nog beslissen.

Maij was van 1 oktober 2019 tot november 2023 communicatiedirecteur bij zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Bezorgde leden plaatsten toen vraagtekens bij haar ’groene statuur’ als gedeputeerde met natuur en landbouw in portefeuille de provincie Overijssel. Het bestuur ging niet in op de bezwaren. Maij was voor haar baan in de zuivel 8 jaar gedeputeerde.

Kringloop

Ze maakte na haar provinciale carrière deel uit van de commissie-Remkes. Daar stopte ze mee om belangenverstrengeling te voorkomen vanwege haar functie bij de zuivelcoöperatie. Maij was ook voorzitter van de nationale taskforce ‘Verdienvermogen landbouw’, die door de toenmalige landbouwminister Carola Schouten in 2019 werd opgezet om met een advies te komen om boeren te helpen de economische kant van het kringloopmodel.

Functies

Maij is lid van de Raad van Toezicht van het Fonds Podiumkunsten en voorzitter van de Raad van Toezicht van goededoelenorganisatie Stichting Doen. Ook is ze landelijk bestuurslid van het CDA. Eerder maakte ze deel uit van het bestuur van VNO-NVW en van de Nederlandse delegatie voor het Europees Comité van de Regio’s. Maij is de dochter van CDA-politica Hanja Maij-Weggen.

 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster