Vorige

Jaap Bond verlaat KAVB

Beeld
Greenity

Jaap Bond stopt met zijn werkzaamheden voor de KAVB, uiterlijk in mei. De voorzitter gaat met pensioen. Dat liet Bond vandaag weten aan de kwekers en aanwezigen op de Leliedag van de KAVB in Emmeloord.

Tijdens de vergadering met het hoofdbestuur van de KAVB gisteren, zijn de leden van het bestuur al in kennis gesteld. Diezelfde dag is het personeel ook op de hoogte gebracht van zijn besluit. De ingangsdatum wordt in overleg met het hoofdbestuur nog bepaald om een goede overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen, maar is uiterlijk 1 mei.

‘KAVB staat er goed voor’

Jaap Bond zei bij zijn aankondiging dat hij tevreden is over de KAVB en hoe de vereniging ervoor staat: “We hebben een goede ploeg met mensen met veel kennis in huis. We hebben de goede richting te pakken en er staat veel in de steigers. De samenwerking in de keten maar ook met onze externe partners is heel goed. We zitten overal aan tafel en hebben een goede invloed op een groot aantal dossiers. Met name onze inzet op de gebiedsvisies in de provincies is belangrijk en daar proberen we als sector echt de regie te pakken.”

‘Veel kennis, passie en trots bij telers’

Hij gaf aan dat de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) ervoor heeft gezorgd dat de sector structureel fundamenteel onderzoek kan doen. “Dat is iets om trots op te zijn. Als relatief kleine sector lukt het ons om fundamenteel onderzoek te doen en met name de samenwerking met de BO Akkerbouw en de aardappelen- en uiensector gaat ons helpen om klaar te zijn voor de toekomst. In de 4,5 jaar dat ik de trotse voorzitter mocht zijn van deze mooie sector heb ik gezien hoeveel kennis, passie en trots er bij de telers zit. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de sector een bloeiende toekomst tegemoet gaat.”

Bond is sinds januari 2020 voorzitter van de KAVB en ook boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Hiervoor was hij van 2007 tot en met 2019 gedeputeerde in Noord-Holland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster