Vorige

KAVB: ’Waardering ondernemerschap’

Beeld
Hortipoint

Het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, lef en trots’ van PVV, VVD, NSC en BBB waardeert het ondernemerschap en de innovatiekracht van de land- en tuinbouw in Nederland, reageert de KAVB op het akkoord dat donderdagochtend bekend werd. Toekomstperspectief en doelsturing als het schrappen van doorgeschoten stapeling van middelenvoorschriften is daarbij volgens de belangenbehartiger een belangrijke ambitie.

Lees ook wat er verandert voor de sector.

Gevraagd welke punten belangrijk zijn voor de bloembollen en vaste plantensector, zegt Maij in een schriftelijke reactie: ’Dat begint met een belangrijk woord in de titel van het hoofdlijnenakkoord: trots. Het is belangrijk dat de overheid trots is op onze sector en dat ook uitstraalt. Inhoudelijk zien wij kansen in innovatie en verduurzaming van de sector. Daarnaast: Het hoofdlijnenakkoord stelt dat arbeidsmigratie nodig is en blijft voor onze economie en ondernemers. De wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten ondersteunt kwetsbare medewerkers en past bij het werkgeverschap van telers. En arbeid wordt gestimuleerd door lastenverlichting op arbeid. Deze drie ambities van de coalitiepartijen maken arbeid aantrekkelijker en geven een impuls aan het ondernemerschap van de telers. 

De KAVB omarmt de ambitie van de coalitie om samen met de land- en tuinbouworganisaties regelmatig te overleggen, waarbij het doel is dat het beleid gebaseerd wordt op wat er in de praktijk werkt. Het waarderen van de vakkennis van de boeren en telers, waarbij door doelsturing en gezamenlijk overleg over het beleid de teler weer aan het roer staat is essentieel voor het ondernemerschap en de innovatiekracht van de sector. 

De ambitie van de coalitiepartijen om innovatie de ruimte te geven die het verdient, waarbij innovatiemiddelen zo worden ingericht dat de nieuwe vindingen snel juridisch houdbaar kunnen worden toegepast, draagt bij aan de innovatiekracht van de sector. De ontwikkeling op het gebied van reductie van gewasbeschermingsmiddelen door lasertechnologie is een voorbeeld dat ook prima aansluit bij het innovatieprogramma voor robotisering, gericht op het besparen van arbeidskrachten.’  

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster