Vorige

Van Raaij nieuwe directeur Ctgb

Dr. Marcel van Raaij (58) wordt per 15 juni 2024 secretaris-directeur van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) in Ede. Hij volgt Ingrid Becks-Vermeer op die begin dit jaar aangaf haar functie voor de zomer te zullen beëindigen.

Van Raaij was waarnemend directeur Europees, Internationaal & Agro economisch beleid bij LNV, onderdeel de Energie Investeringsaftrek. Ook is hij als programmadirecteur verantwoordelijk geweest voor het stelsel Keuren en toezicht bij de NVWA.

Eerdere functies

Daarvoor had Van Raaij verschillende leidinggevende posities bij het RIVM en VWS onder andere als directeur geneesmiddelen en medische Technologie bij VWS en als directeur Milieu en veiligheid bij het RIVM. Bij het RIVM heeft hij ook gewerkt als directeur geneesmiddelen en medische Technologie en als afdelingshoofd Toxicologie en Risicobeoordeling. Tevens is hij Hoofd van het Centrum voor stoffen en Integrale Risicoschatting geweest. Daarnaast gaf hij als programmadirecteur COVID19 vaccinatie leiding aan de uitvoering en coördinatie van het COVID19 vaccinatieprogramma. Marcel studeerde medische biologie en is gepromoveerd in dierfysiologie.

Spilfunctie

Rob van Lint, voorzitter van het Ctgb over deze benoeming: „Het werk van het Ctgb staat volop in de belangstelling. Met Marcel krijgt het Ctgb een ervaren directeur die over relevante kennis van het brede werkterrein van het Ctgb beschikt en het nationale en Europese speelveld goed kent.” Van Lint heeft er vertrouwen in dat hij de spilfunctie tussen college en werkorganisatie goed zal vervullen en dat hij zal blijven investeren in de relaties met al de belanghebbenden.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster