Vorige

Uitkomst Hillenraad Horti Convention

’Tuinbouw heeft collectieve PR-campagne nodig’

Tekst
Beeld
Hillenraad


Om te voorkomen dat de Nederlandse tuinbouw de gunfactor van de maatschappij verliest, is het belangrijk dat de relevantie van de sector veel nadrukkelijker onder de aandacht komt. Tot deze conclusie kwamen de aanwezigen bij de eerste Hillenraad Horti Convention. Een collectieve campagne op basis van gedeelde waarden en ambities wordt gezien als het beste PR-instrument.

De conventie werd gehouden op vrijdag 4 november, ter gelegenheid van de bekendmaking van de Hillenraad100. De top van de tuinbouwsector was aanwezig en ging onder leiding van Sacha de Boer met elkaar in gesprek over de toekomst van de tuinbouw. Centraal thema was het dilemma tussen individualiteit en collectiviteit.

Kracht van het collectief

Socioloog Frits Spangenberg sprak over de schaduwkant van snelle geïndividualiseerde groei. Groei is nodig, maar creëert ook afstand tot medewerkers, klanten en de maatschappij. „De tuinbouw is de laatste decennia groot geworden door schaalvergroting en professionalisering van individuele ondernemingen, maar mag niet vergeten dat de maatschappij en de politiek het ziet als een collectief merk.’ Hij pleitte er daarom nadrukkelijk voor de kracht van het collectief te hervinden. En als premium merk, moet je continu iets extra’s bieden. „Leg de lat hoog, bijvoorbeeld in duurzaamheid’, aldus Spangenberg.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat veel van de aanwezige ondernemers uit de tuinbouwsector belang hechten aan onderling vertrouwen. Ze deelden de motivatie om met elkaar de gehele sector toekomstbestendig te maken én te houden. Het merendeel van de ondernemers ziet het nut van een collectieve, duidelijke campagne richting maatschappij en politiek voor het op de kaart zetten van de maatschappelijke relevantie en duurzaamheid van de sector. Dit alles moet bij voorkeur aangejaagd worden door één aansprekend boegbeeld. De gunfactor van de tuinbouw moet omhoog en het imago moet beter.

Martien Penning van Hillenraad spreekt de aanwezigen bij het Horti Convention in Den Haag toe. Op de achtergrond gespreksleider Sascha de Boer.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster