Vorige

Bond op Mechanisatietentoonstelling: ‘Trots op sector’

Beeld
Hans Guldenmond

Voorzitter Jaap Bond van de KAVB opende vanmiddag om 13.00 uur de Mechanisatietentoonstelling Duin- en Bollenstreek in Vijfhuizen. Bond riep op tot positivisme en zei dat de sector trots op het vak mocht zijn.

Bond hekelde het negativisme waar de sector de laatste tijd soms mee te maken krijgt. ‘Als je kijkt wat we met zijn allen presteren, dan moet je trots zijn’, aldus de KAVB-voorzitter. Hij refereerde ook aan de geschiedenis, omdat hij als voorzitter van de oudste agrarische belangenbehartiger de oudste mechanisatietentoonstelling mocht openen, waarbij hij als grap ook verwees naar de dinosauriërsexpositie in de hal die normaal voor de mechanisatietentoonstelling wordt gebruikt bij Expo Greater Amsterdam.

Secretaris Hans Guldemond van de organiserende Stichting Mechanisatietentoonstelling Duin- en Bollenstreek (SMTB) is tevreden met de start. “We zijn ook blij dat het allemaal weer kan, dit is veel leuker dan de afgelopen twee jaar”, verwees hij naar de coronaperiode. Volgens Guldemond liep er ‘een aardig aantal bezoekers’ rond op de beurs. Vorig jaar was er helemaal geen tentoonstelling en in 2021 is een digitale versie gehouden.

Dinsdagavond gaat de jury van de prijs voor de beste innovatie langs de stands om te beoordelen wie en wat de winnaar wordt. Die wordt woensdagavond op de tentoonstelling bekendgemaakt. Guldemond: “We hebben in ieder geval dertien kanshebbers en dan staat er nog een aantal machines waaraan elementen zijn vernieuwd. Wat innovaties betreft een mooie score, maar er is dus genoeg nieuws te zien.”    

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster