Vorige

PVV veruit grootste in tuinbouwgemeenten

Beeld
Shutterstock

Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders deed het bij de Tweede Kamerverkiezingen ook in tuinbouwgemeenten goed. PVV behaalde in Aalsmeer, Westland, Lansingerland, Hollands Kroon en Zaltbommel de overwinning.

PVV haalde in Westland bijna een derde van de stemmen binnen. Van de 69.272 geldig uitgebrachte stemmen gingen er 22.656 naar PVV. Dit is 32,71% van het totaal. VVD scoorde een tweede plaats met ruim 22% van de stemmen in Westland. Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt werd derde met 8.084 stemmen (11,67%). BBB behaalde in Westland 4,1% van de stemmen.

In Aalsmeer was PVV goed voor ruim 25% van de stemmen (+14,5%). Net zoveel als VVD (-7,2%). NSC werd in Aalsmeer derde met 12,4% van de stemmen. BBB kreeg 3,4%.

Ook in Lansingerland deed PVV het goed; de partij kreeg 24,2% van de geldig uitgebrachte stemmen. VVD eindigde tweede met 22,3%, gevolgd door NSC (11,9%), GroenLinks-PvdA (11%), CDA (5%) en BBB (2,7%).

Zaltbommel

De kiezers in Zaltbommel (Aalst, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Nieuwaal, Poederoijen en Zuilichem) zetten ook PVV op 1. PVV kreeg 23,3% van de stemmen. SGP eindigde hier tweede met 14,3%, gevolgd door VVD (13,9%), NSC (10,9%), GroenLinks-PvdA (10,4%) en BBB (4,2%).

In Hollands Kroon (o.a. Wieringenmeer) stemden 28,2% van de kiezers op PVV. VVD werd hier tweede met 17,5% van de stemmen. BBB (12,2%) en NSC (12,1%) volgden.

PVV van lijsttrekker Geert Wilders behaalde woensdag 22 november landelijk een forse overwinning bij de Tweede Kamerverkiezingen. In de voorlopige uitslag gaan 37 van de 150 zetels naar PVV. GroenLinks-PvdA lijkt uit te komen op 25 zetels, VVD op 24. NSC staat op 20 en BBB op 7.

Vakblad voor de Bloemisterij 0, 2021

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster