Vorige

Aardwarmte Vogelaer neemt Green Well Westland over

Beeld
Green Well Westland

Aardwarmte Vogelaer heeft vorige week GreenWell Westland (GWW) overgenomen, dat nu meer dan een jaar geen aardwarmte meer levert. Door de overname zijn de aandeelhouders en afnemers van GWW straks weer verzekerd van aardwarmte voor hun tuinbouwbedrijven. Aardwarmte Vogelaer is zo gegarandeerd van voldoende afname van geothermie om de tweede installatie te kunnen ontwikkelen.

Ontwikkeling Green Well Westland
Aardwarmteproject Green Well Westland was vijftien jaar geleden een van de eerste aardwarmteprojecten in Nederland. Helaas kampte het project regelmatig met tegenslag. Er wordt nu ruim een jaar geen aardwarmte meer gewonnen omdat de productieput buiten werking is. Het is nu nog niet geheel duidelijk wat er met de putten van GWW gaat gebeuren. Mogelijk worden ze deels weer in werking gebracht.

Overname als doorstart
Voor Aardwarmte Vogelaer is de overname van Green Well Westland met name interessant om aardwarmte te kunnen gaan leveren aan de tuinbouwbedrijven die nu aangesloten zijn op GWW. De warmte zal worden geleverd door een toekomstige nieuwe aardwarmte-installatie. Deze installatie komt naast de eerste installatie aan de Arckelweg in Poeldijk. De bestaande installatie levert nu al warmte aan 19 bedrijven en gaat warmte leveren aan meer dan 400 woningen in de nog te bouwen woonwijk Westmade Noord in Monster. De nieuwe installatie gaat aan nog eens 16 tuinbouwbedrijven aardwarmte leveren.

Eén warmtenetwerk Westland
Het koppelen van het warmtenetwerk van Aardwarmte Vogelaer aan GWW biedt nieuwe mogelijkheden om aangesloten te worden op het integrale Warmte Systeem Westland. Hiermee wordt de onderlinge uitwisseling van warmte over een veel groter gebied mogelijk. Ook kan in de toekomst mogelijk restwarmte uit de Rotterdamse haven worden geleverd aan het warmtenetwerk in Poeldijk.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster