Vorige

Royal FloraHolland breidt landelijke veilklok uit

Beeld
Royal FloraHolland/ Bloemisterij

Royal FloraHolland breidt de landelijke veilklok van snijanthurium uit met andere productgroepen. De veiling wil van deze landelijke klok een volwaardige klok maken en tegemoet komen aan de wens van een aantal kwekers om hun product landelijk te veilen.

Op ‘concernklok 6’ voegt RFH vanaf medio november twee andere productgroepen toe in Aalsmeer en Naaldwijk. RFH is hierover momenteel in gesprek met twee productgroepen. Zij zijn in het logistieke proces van RFH al over op orderpicken en/of random kwekerloten. Dat is één van de voorwaarden om landelijk geveild te worden.

Momenteel heeft de landelijke klok voor snijanthurium te weinig aantrekkingskracht vanwege het beperkte aanbod. Om van deze klok een volwaardige en interessante klok te maken voor inkopers, breidt RFH aan het eind van dit jaar deze klok dus uit met twee productgroepen. Daarnaast is het al een tijd de wens van veel kwekers om landelijk geveild te worden.

Planten nog niet

Bart Kerkmeer (manager commerciële operatie): „Met deze uitrol komen we weer een stukje verder met het landelijk veilen van bloemen. Het is super om te zien dat de kopers en kwekers hier de handen ineen willen slaan en met ons de volgende stap richting landelijk veilen zetten.”

Royal FloraHolland zou dit najaar starten met het landelijk veilen van planten met orderpicken. De grote problemen in de logistiek gooiden echter roet in het eten. Wanneer Royal FloraHolland overstapt op landelijk veilen van planten weet ze niet.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster