Vorige

Hyacintentelers halen ruim €22.000 op voor AYA

Beeld
Royal FloraHolland

De Jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA’s) heeft in januari 2022 een totaalbedrag van € 22.367,04 opgebracht.

Sinds 2015 zetten telers van snijhyacinten als pothyacinten zich in voor dit goede doel. Veel kwekers schonken eind januari belangeloos hyacinten op te laten veilen op alle locaties van Royal FloraHolland (voor het eerst inclusief Rhein Maas) en bij Plantion. De opbrengst van de veiling van karren hyacinten was ruim €13.000,-. en komt geheel ten goede aan het AYA Zorgnetwerk.

Bloomgift en tuincentrum Ranzijn

De inzamelingsactie via verkoop van hyacinten kon net zoals in 2021 vanwege de corona pandemie niet in de Nederlandse ziekenhuizen plaatsvinden. Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de online bloemen- en planten webshop Bloomgift. in januari bol- en snijhyacinten verkocht in een speciale AYA-webshop. Een gedeelte van deze opbrengst komt ten goede aan AYA.

Wat vorig jaar niet kon, ging dit jaar wel door: verkoop van AYA-pothyacinten bij tuincentrum Ranzijn tuin & dier. Via Bloomgift en Ranzijn is in totaal ruim €9.000 ingezameld

Zorg en onderwijs

Met het bedrag dat is opgebracht kan het AYA Zorgnetwerk betere zorg voor jongvolwassenen met kanker mogelijk maken. Een deel van de opbrengst wordt ingezet voor onderwijs aan verpleegkundigen. Het AYA zorgnetwerk bedankt alle telers van snij- en pothyacinten, veilingmeesters, Hobaho, Royal FloraHolland, Plantion, Bloomgift, Ranzijn tuin & dier, Broekhof Verpakkingen en Floramedia. De actie krijgt volgend jaar een vervolg.

Tijdens de Royal FloraHolland productdag op 12 mei in de Keukenhof overhandigden de hyacintenkwekers de cheque aan twee vertegenwoordigers van het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.
Een kar met HAYAcinten, klaar voor de verkoop

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster