Vorige

’Geslaagde editie van Expositie Bloem en Festival Goed Groen’

Beeld
Marjanne Eikelboom

Op donderdag 25 april hield Aeres Velp de Expostitie Bloem en het Festival Goed Groen. Studenten toonden bloemwerk in hun eigen stijl en er stonden diverse marktkramen en foodtrucks. Het event is goed bezocht ondanks het weer, aldus de directeur van Aeres Velp.

De studenten werkten aan verschillende arrangementen voor de expositie. Er waren objecten, boeketten en draagbare arrangementen (sieraden). Tijdens de expositie lieten de bloemstudenten zien wat er creatief gezien mogelijk is met natuurlijk materiaal en bloemen. Daarbij toonden ze wat ze geleerd hebben tijdens de opleiding en hoe ze hun eigen stijl toepassen in het gemaakte bloemwerk. In ieder arrangement werkten de studenten met duurzame materialen.

Festival Goed Groen

Met dertig marktkramen en vijf foodtrucks, waren er onder andere sieraden, tassen, houtsnijwerk, (vintage)kleding en boeken te koop voor de 1.750 bezoekers van het event. De school verkocht zelf perkgoed en planten. De leerlingen uit leerjaar 1 van het vmbo haalden hiermee geld op voor Edukans. Voor elke leeftijd was er wat te doen, zoals workshops zaadbommen maken, bloementaartjes maken, figuurzagen. Er was een blotevoetenpad en een zweefmolen. Het geheel werd ondersteund door muziek van een liveband.

De directeur van Aeres (v)mbo Velp, Marieke Kersten kijkt trots terug op het event dat heeft plaatsgevonden. „Ondanks het koude weer zijn de bezoekersaantallen meegevallen, hebben de foodtrucks goed gedraaid en kijken de standhouders tevreden terug op het festival.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster