Vorige

Jubilerend Keukenhof trekt 1,4 miljoen bezoekers

Beeld
Keukenhof

Keukenhof sluit het jubileumseizoen 2024 succesvol af. Ruim 1,4 miljoen mensen bezochten het park tussen 21 maart en 12 mei 2024; ruim zeven weken.

De meeste bezoekers kwamen net als voorgaande jaren uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Bezoekers uit Azië zijn terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan honderd verschillende landen. Door het gebruik van tijdsloten had het park het gemiddeld aantal bezoekers per dag goed onder controle. Het gemiddelde aantal per dag was 25.000. Omdat veruit de meeste tickets online met tijdsloten worden geboekt, wist Keukenhof tijdig wat ze per dag kon verwachten. Zo wist men ook tijdig dat het park uitverkocht was in een aantal weekenden. Dat is ook gecommuniceerd op de toegangswegen en via sociale media. Daardoor is het gelukt om op een enkele dag na geen pieken boven de 40.000 bezoekers te hebben.

Omdat de natuur een paar weken voorlag op andere jaren, was er vanaf de officiële opening volop bloei in het park. Om ook voor de laatste weken voldoende kleur in het park te hebben, zijn al vroeg extra bakken besteld met snijtulpen en bol-op-potproducten. Via een zogenoemd bloeibericht op de sociale media heeft Keukenhof die laatste periode uitgelegd dat de meeste tulpen uitgebloeid waren.

Jubileum

Prinses Margriet opende 19 maart de 75-jarige jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof. Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Post NL bracht dit jaar een internationale postzegel uit en in Keukenhof was een jubileumtentoonstelling te zien. RTL zond de documentaire Keukenhof 75 jaar uit en afgelopen week verzorgde het Metropole orkest met een muzikale reis door de tijd via een openluchtconcert. De documentaire is terug te zien via Videoland en het Keukenhof Concert wordt op Tweede Pinksterdag 20 mei en zondag 16 juni op NPO 1 uitgezonden.

Duizend medewerkers

Keukenhof werkt jaarrond met veertig vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar duizend medewerkers. „We hebben een feestelijk seizoen gevierd. De liefde voor bloemen blijft bij onze bezoeker duidelijk zichtbaar. Dit was mijn eerste seizoen en ik ben er trots op hoe alle collega’s en overige betrokkenen zich met zoveel passie voor de bloemen en de gasten inzetten”, zegt Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof. Ze sprak afgelopen weken in open sfeer ook met Pesticide Action Network Nederland en Extinction Rebellion. Die organisaties verweten Keukenhof bloembollen te laten zien die nog volop zijn geteeld met gewasbeschermingsmiddelen. Keukenhof heeft aangegeven dat zij het showen van bloembollen faciliteert en dat de sector streeft naar een toekomstbestendige teelt. Daarover wil ook Keukenhof nog duidelijker vertellen.

Keukenhof is in 2025 geopend van 20 maart tot en met 11 mei.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster