Vorige

Meesterbloembinderij Coen van Buuren stopt

Beeld
Familie van Buuren

Coen van Buuren heeft na ruim 45 jaar als ondernemer in een bloemenwinkel besloten dat het genoeg is geweest. De winkel is twaalf en een half jaar gevestigd geweest in het Oude Dorp in Nieuwkerk aan den IJssel.

Op zijn achttiende begon Coen zijn carrière als bloemist bij zijn vader in de winkel. Daarna is hij voor zichzelf begonnen. Dankzij de inzet van Coen en zijn medewerkers hebben ze een grote klantenkring gekregen in de regio Zuidplas, Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Gouda en Waddinxveen. Door de onzekerheid die er heerst heeft Coen de beslissing genomen om nu te stoppen met de winkel. „We zien dat er in de straat meerdere ondernemers vertrekken. Dat maakt het toekomstbeeld erg onzeker. Daarnaast is het ook niet zeker dat we de omzet kunnen behouden zoals nu, vanwege stijgende kosten.”

Van klanten kreeg hij de reactie dat ze het jammer vonden. „Zeg maar gerust heel jammer”, geeft de bloemist aan. Wel is hij blij met de vele reacties die klanten achterlaten sinds het nieuws naar buiten kwam in april. „Als ze niets zouden zeggen was het ook niet goed.”

Open tot eind september

Het huurcontract is inmiddels opgezegd, maar de winkel blijft voorlopig geopend tot eind september 2024. Tegen Hart van Holland Zuidplas zei Coen dat hij op deze manier langzaam kan wennen aan een leven zonder bloemenwinkel. „Ik blijf wel bezig in de bloemen, het is mijn hobby, mijn vak en mijn brood. Hierna wil ik gaan freelancen en collega’s gaan ondersteunen. Thuis zitten is niks voor mij.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster