Vorige

Prijzen vakkeuring Anjer 2024 uitgereikt in Keukenhof

Beeld
Vakblad voor de Bloemisterij

Tijdens de jaarlijkse vakbijeenkomst van de productgroep Anjer zijn zaterdag 12 mei 2024 de prijzen voor de mooiste anjers uitgereikt. Dit jaar is bij de prijsuitreiking voor het eerst onderscheid gemaakt tussen de in Nederland geteelde anjers en importanjers.

Een selectie van 110 vazen, geleverd door 10 deelnemers, nam deel aan de keuringen. Er zijn vier hoofdprijzen verdeeld, een noviteitenprijs en de vakprijs anjer 2024.
De eerste prijs in de keurgroep Anjer Standaard is uitgereikt aan Fa. G. Zuurbier en Zn. uit Heerhugowaard voor hun ‘Pastel Damascus’. De jury is onder de indruk van de mooie stelen met grote bloemen en de gelijkmatige tekening op de bladeren.

Erik Zuurbier bij de prijswinnende standaardanjer ‘Pastel Damascus’.

De eerste prijs Anjer Overig is gewonnen door Divine Flowers/Anjerkwekerij Nieuwland uit Hoek van Holland met de cultivar ’Sem’

De Vakprijs Anjer 2024 won Robin van der Hoorn uit ter Aar met zijn groene standaardanjer ‘Goblin’. De kwaliteit van deze inzending was volgens de vakjury van hoog niveau en sprong er echt uit.

Robin en Mirella van der Hoorn met de Vakprijs en op de achtergrond hun groene standaardanjer ’Goblin’.

De Anjer Noviteitenprijs 2024 was voor de dieprode trosanjer ‘Cherryfly’ van Divine Flowers Anjerkwekerij Nieuwland uit Hoek van Holland. De jury stelde vast dat de bloem je toelacht en tevens vernieuwing brengt in de branche. Daarom is besloten dat de ‘Cherryfly’ de terechte winnaar van deze prijs is.

Verkoper Arnoud Vooijs van Divine Flowers showt de Awards en de prijswinnende ’Cherryfly’

Importanjers

Dit jaar waren er voor het eerst aparte prijsuitreikingen voor importanjers. Het toevoegen van deze categorie brengt volgens de organisatie meer variatie met zich mee, waardoor de productgroep versterkt wordt.

De eerste prijs voor de Anjer Standaard Import is gewonnen door groothandelaar J.P. Hogewoning uit Aalsmeer met ‘Samai’. De mooie vorm van de bloem en de zware stelen maken van de ‘Samai’ volgens de jury de terechte eerste winnaar in deze categorie.

De eerste prijs Anjer Overig Import is ook in de wacht gesleept door J.P. Hogewoning. Deze prijs is toegekend aan de ‘Lala Cult’. De bloem onderscheidt zich door de mooie kleur en bijzondere vorm.

De inzending van de cultivar ‘Lala Cult’, waarmee handelsbedrijf J.P. Hogewoning de eerste prijs won in de categorie Anjer Overig Import.
Geen prijs en ook niet ingezonden voor de vakkeuring, wel opvallend en heel vaak gefotografeerd, de geverfde anjer met de naam ‘Rainbow Pastel’, ingezonden door handelaar Hoven en de Mooij.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster