Vorige

Eerste Artemis award naar Willem Ravensberg

Beeld
Artemis Natuurlijk

Tijdens de algemene ledenvergadering van Artemis Natuurlijk heeft oud-bestuurslid Willem Ravensberg de eerste Artemis Award ontvangen. Deze prijs is bedoeld voor mensen die een grote bijdrage leverden aan de duurzame doelstellingen van Artemis Natuurlijk. De onderscheiding is naar Willem Ravensberg vernoemd. Hij krijgt deze award vanwege zijn inzet voor duurzame landbouw in binnen-en buitenland.

Ravensberg werkte tot zijn pensionering bij Koppert en hield zich bezig met onderzoek naar nieuwe natuurlijke vijanden van plagen in gewassen. Ook was hij manager R&D en richtte zich op het microbiële leven, zoals schimmels, bacteriën en nematoden. Naast zijn wetenschappelijk werk op het gebied van registraties promoveerde hij in Wageningen op de ontwikkeling en registratie van micro-organismen. Verder heeft Ravensberg een belangrijke rol gespeeld als belangenbehartiger, onder andere als lid van het bestuur van Artemis en als president van de International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA).

Boegbeeld

Artemis kent de award toe aan mensen die werkzaam zijn in of verbonden zijn aan de Nederlandse agribusiness en als boegbeeld dienen voor deze sector. Kandidaten moeten een aantoonbare invloed hebben gehad op de ontwikkeling en vooruitgang in biologische gewasbescherming en weerbare teelt. Hierbij is naast motivatie ook van belang dat deze persoon betrokken is bij vertegenwoordigende organisaties en relevante publicaties en doorbraken in productontwikkeling op zijn naam heeft staan. Willem Ravensberg voldoet aan al deze criteria.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster