Vorige

Een kijkje nemen achter de schermen bij bloemencorso? Het mag weer

Zaterdag 23 april rijdt het Bloemencorso weer door de Bollenstreek. Twee jaar kon het corso vanwege de coronamaatregelen niet rijden, maar nu kan het weer. Van woensdag 20 tot en met vrijdagochtend 22 april mogen geïnteresseerden ook weer een kijkje achter de schermen nemen bij het steken van de bloemen.

Altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Dat kan van vandaag (woensdag 20 april) tot en met vrijdagochtend 22 april in Tennishal De Klinkenberg in Sassenheim. De wagen worden daar in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van kleurige voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, narcissen en tulpen. De bloemen worden op een speciale manier vastgemaakt aan het ontwerp van de wagen, steken genaamd.  

75e editie                     

Zaterdag rijdt het corso van Noordwijk naar Haarlem. Dit jaar is het een extra feestelijke editie, omdat het de 75e is. Voorzitter Willem Heemskerk:  ‘We hebben het stof van de wagens die al twee jaar geduldig staan te wachten in diverse stallingen van kwekers en exportbedrijven afgeblazen en er is ook een aantal nieuwe ontwerpen gemaakt.’ De voorzitter is trots dat het Bloemencorso Bollenstreek voor de eerste keer zal rijden als Immaterieel Erfgoed Nederland en onder de vlag van Unesco Immaterieel Erfgoed van de  Mensheid. Het bestuur en de honderden vrijwilligers willen dit uitbundig vieren met het mooiste corso ooit. Het thema dit jaar is: Celebrating Memories.

Bron en foto: Bloemencorso Bollenstreek

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster