Vorige

Zonovergoten Flower Parade

Beeld
Treffend Beeld

De 75ste editie van het bloemencorso Flower Parade Rijnsburg reed zaterdag 13 augustus door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema Feest kwam uitbundig terug in de bloemen, de praalwagens en de opgestoken auto’s. De muziekkorpsen en figuranten maakten het spektakel compleet. Het publiek langs de zonovergoten route verwelkomde de bloemenstoet na vier jaar enthousiast.

De vakjury koos als mooiste praalwagen het Carnavalsfeest van arrangeur Jaap Wisse,  aangeboden door de gemeente Noordwijk. ‘Het was feest van voor naar achter met een geweldige kleurenpracht’ aldus de vakjury. ‘De binders moeten het al feestend gestoken hebben.’ De mooiste personenauto werd aangeboden door WBE en had als thema Tropisch feest. De vakjury vond de uitwerking van Femke Lek een goede vertaling van het thema.

De mooiste personenauto volgens de vakjury en de publieksprijs waren voor Van Egmond Lisianthus BV van arrangeur Astrid van den Berg. ‘Het prachtige lijnenspel van de bloemen gaven een mooie beweging aan de auto’, aldus het juryoordeel.

De bindersprijs was voor de personenauto aangeboden door Verhees Notarissen. Arrangeurs Cees de Koning en Frits Driessen maakten volgens de jury met meerdere materialen en structuren een mooie eenheid.

Publieksprijs

Tijdens de opening op vrijdagavond 12 augustus mocht ook het publiek via een QR-code een keuze maken voor de mooiste praalwagen. Met een meerderheid aan stemmen werd het Kinderfeest verkozen. De Oranje Nassauschool uit Rijnsburg maakte het ontwerp in de vorm van een maquette. De praalwagen werd aangeboden door One Flora Group, arrangeur was Michael van Namen.

Sinterklaas

De opening van de Flower Parade werd verricht door niemand minder dan Sinterklaas. De goedheiligman vond dat een persoonlijke felicitatie op zijn plaats was bij de start van deze feestelijke jubileumeditie van het bloemencorso.

Van de optocht dit jaar heeft Omroep Max opnamen gemaakt die te zien zijn op woensdag 17 augustus om 17.10 uur op NPO3. Het thema voor volgend jaar is Wonderen van de natuur. Dan vindt de Flower Parade plaats op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster