Vorige

Werknemers glastuinbouw hebben eindelijk weer zicht op een nieuwe cao

Beeld
Shutterstock

De vele tienduizenden werknemers in de glastuinbouw hebben weer zicht op een nieuwe cao. ‘Het is eindelijk gelukt om de onderhandelingen die eind 2020 vastliepen weer vlot te trekken’, zegt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen. ‘Met het uiteindelijke resultaat zijn we niet helemaal tevreden, maar tegelijkertijd zijn we wel blij dat we na zo’n lange tijd nu toch iets concreets kunnen voorleggen aan onze leden.’

De cao voor de glastuinbouw geldt voor zo’n 40.000 werknemers in vaste dienst. Daarnaast heeft de cao ook een positief effect op de vele tienduizenden seizoenwerkers en uitzendkrachten die in de branche werken. In totaal werken er jaarlijks zo’n 120.000 mensen kortere of langere tijd in de glastuinbouw.

Hoog tijd

De nieuwe cao geldt tot eind dit jaar. In de loop van dit jaar krijgen de werknemers een loonsverhoging van in totaal 5,5% (3% per 1 januari en 2,5% per 1 oktober). Daarnaast is een eenmalige uitkering van 500 euro afgesproken, per 1 januari 2022. ‘Daarmee maken we een hele klap, dat is mooi. Maar we moeten ons wel realiseren dat de cao al per 1 januari 2020 is verlopen. Dus het wordt ook hoog tijd dat de mensen er weer wat bij krijgen’, vindt Warnaar.

Verder is onder meer afgesproken dat de toeslag voor onregelmatige uren omhoog gaat (van 35% naar 50%). De reiskostenregeling wordt eenvoudiger.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster