Vorige

Welke zomerbloeier wint de FleuroStar-competitie?

Beeld
Fleuroselect

Welke inzending volgt Petunia Grandiflora Bee’s Knees van Florensis/Ball op? Dit jaar hebben zes bedrijven hun meest indrukwekkende noviteit ingezonden voor deelname aan de FleuroStar-competitie van Fleuroselect. Het ras dat op het verkooppunt de hoogste visuele impact en handelswaarde heeft, wordt op donderdagavond 15 juni gekroond tot ‘Winnaar met de Wow-Factor’.

Capsicum annuum Purple Sunset F1

De vruchten van Capsicum annuum Purple Sunset van Prudac veranderen geleidelijk van kleur, van diep violet via goudgeel naar rood, terwijl er steeds nieuwe bijkomen. De paprika’s contrasteren met het donkergroene blad van de plant, die van nature compact groeit.

Fuchsia Ballerina Arabesque

Deze nieuwe Fuchsia-hybride van Dümmen Orange is vroeg tot middelvroeg met grote, dubbele rood/witte bloemen. Arabesque doet het niet alleen goed op het terras of balkon, maar ook in borders of perken. De plant heeft tweekleurige dubbele bloemen en frisgroene bladeren.

Impatiens walleriana Glimmer Appleblossom

Deze dubbelbloemige Impatiens walleriana van Florensis met bleke, roosachtige bloemen maakt deel uit van de Glimmer-serie. Dit ziekteresistente ras ontwikkelt goed vertakte, licht bolvormige planten die het prima doen in de schaduw en halfschaduw.

Lantana camara Playa Sun Juana

Selecta one presenteert Playa Sun Juana: een opvallende Lantana camara waarvan de bloemkleur verandert van geeloranje bij het openen naar helder magenta bij volledige bloei. De plant is hittebestendig, bloeit de hele zomer en  is een absolute magneet voor bestuivers zoals bijen en vlinders.

Mandevilla Sundaville Double Blush Pink

Sundaville Double Blush Pink is de eerste dubbelbloemige Mandevilla van MNP/Suntory. Double Blush Pink heeft heldere, crème-roze bloemen die contrasteren met de smaragdgroene bladeren. Ze bloeit van de vroege zomer tot de herfst.

Pelargonium zonale Solfaro Lisboa

Deze nieuwste aanwinst in de Pelargonium-serie van Brandkamp is tweekleurig met wit-roze bloemetjes die boven het groene blad uitsteken. Consumenten waarderen de lichte, grote bloemen en vinden dit de ideale geranium voor containers, plantenbakken en perken.

Over de competitie

De FleuroStar-competitie vindt elk jaar plaats tijdens de FlowerTrials in week 24. De ingezonden rassen worden gekweekt door de deelnemende bedrijven en worden voor deze competitie op acht verschillende locaties getoond. Een onafhankelijk panel van deskundige juryleden vanuit alle hoeken van de veredeling, teelt en retail, vakredacteuren en marketingspecialisten kiest de ‘Winnaar met de Wow-factor’.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster