Vorige

Twee hoge RHS-onderscheidingen voor Nederlanders

Beeld
Carlos van der Veek

Dinsdag 26 maart heeft de Royal Horticultural Society twee hoge onderscheidingen uitgereikt aan Nederlandse personen uit de bloembollensector. Jan Pennings uit Breezand kreeg de Elizabeth Medal of Honour en Carlos van der Veek de Peter Barr Memorial Cup.

De Elizabeth Medal of Honour is in 2023 ingesteld op initiatief van koning Charles III door de RHS als eerbetoon aan de in 2022 overleden koningin Elizabeth II. De onderscheiding is bestemd voor personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap, kunst en praktijk van de tuinbouw. Vorig jaar was Piet Oudolf een van de drie eerste laureaten. Dit jaar kreeg Jan Pennings de onderscheiding. Hij kreeg de onderscheiding op voordracht van de Bulb Committee van de RHS, waarvan hij vele jaren lid en een aantal jaren voorzitter is geweest. Zijn onvermoeide inzet als ambassadeur voor de RHS en de bloembollentelers over de hele wereld hebben veel indruk gemaakt.

Carlos van der Veek uit Burgerbrug kreeg de  Peter Barr Memorial Cup, die sinds 1912 wordt uitgereikt door de RHS aan personen die zich bovenmatig verdienstelijk hebben gemaakt voor de narcis. Hij krijgt deze beker voor zijn inzet om nieuwe selecties van veredelaars die daar zelf onvoldoende tijd en ruimte voor hebben in de markt te zetten. Vaak gaat het om narcissen die goed bruikbaar zijn om te showen en waardevol zijn voor de bloembollenhandel. Deze prijs is vaker aan Nederlanders uitgereikt, waaronder Wim Lemmers en professor Van Slogteren.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster