Vorige

Kitesurfer tussen bollenvelden

Tekst
Beeld
Uit Youtubefilm

Het is professional kitesurfer Stig Hoefnagel na drie jaar gelukt om te kitesurfen tussen de bollenvelden door en dit op een mooie manier in beeld te brengen. Op Youtube en Instagram wordt de film veel bekeken. Hoefnagel benadrukt dat hij van alle kwekers toestemming heeft gekregen.

De film op Youtube toont beelden die zijn opgenomen in de bollenvelden bij De Zilk in Zuid-Holland, vlakbij Hillegom en in Schagerbrug. Hoefnagel surfde onder andere tussen de velden door van Ronald Dignum van Bloembollenkwekerij Fa J. Dignum & Zn in Schagerbrug. De surfer maakte daarbij hoge sprongen, zo vertelt de kweker.

„Het was drie uur lang een spektakel om te zien. Hij heeft geen tulp geraakt. Hij sprong zelfs over een dam heen naar een sloot die er haaks op staat. Dan heb je die vlieger toch goed onder controle,” zegt Ronald Dignum. De kitesurfer vroeg hem vooraf netjes of hij in zijn sloot mocht zijn. „Ze stelden zich netjes voor en vertelden wat ze van plan waren. Ik heb toen uitgelegd dat ze hun gang konden gaan als ze maar niets beschadigen. Als ze daar dan naar luisteren, dan zijn wij kwekers echt niet zo moeilijk.”

Positief in het nieuws

De bollenkweker ziet het als een win-win-situatie. ”De bollensector komt positief in het nieuws en Hoefnagel heeft een leuk filmpje.” Hij ziet ook dat de filmpjes een hit zijn op Youtube en Instagram. Ook het Noordhollands Dagblad, het Jeugdjournaal, het praatprogramma van Beau op RTL4 en Hart van Nederland besteedden er aandacht aan.   

Hoefnagel laat in de comments weten dat hij al twee jaar probeert een film als deze te maken. Maar alle omstandigheden; de wind, de zon én de kleuren van de bollenvelden moeten perfect zijn, pas dan wilde hij de film live zetten. ‘Maar drie keer is scheepsrecht! Dit jaar hadden we een perfecte zuidwestelijke wind precies op de piek van de kleuren in het bloeiseizoen.’ Hij bedankt ook nog een collega-kitesurfer die op het idee kwam en het vorig jaar al deed.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster