Vorige

RFH sluit weg tot RFH-klokken voor OFA-aanvoerders af

Beeld
Royal FloraHolland

Royal FloraHolland sluit de weg naar de RFH-klokken voor leden die ook op Online Flower Auction veilen af. Ze eist van die leden de zekerheid dat producten die ze op de RFH-klokken aanbieden niet eerder elders hebben geveild. „Zolang het door ons gevraagde bewijs niet kan worden geleverd zullen de leden die OFA gebruiken moeten aanvaarden dat de weg naar de RFH-klokken voor hen is afgesloten”, schrijft algemeen directeur Steven van Schilfgaarde op de site van de veiling.

De verplichting om aan te tonen dat bij RFH ter veiling aangeboden producten niet eerder elders zijn geveild, geldt voor alle aanvoerders en wordt ondersteund door alle andere veilingen. „Hierover willen we ook graag duidelijkheid krijgen van Online Flower Auction. Een gesprek daarover heeft jammer genoeg nog niet plaats kunnen vinden”, stelt Van Schifgaarde in de column.

Van Schilfgaarde: „Als kwekers kiezen om exclusief gebruik te maken van de Online Flower Auction is er geen probleem. Als ze echter de mogelijkheid willen houden om ook aan te voeren bij RFH, dan moeten wij er 100 procent zeker van zijn dat producten niet eerder zijn geveild. Alleen dan is de integriteit van onze klok gewaarborgd.”

Volledige transparantie 

Het initiatief Online Flower Auction is gebaseerd op het concept aftuin-veilen. Dat betekent dat het product nog op de tuin staat als telers het veilen. Van Schilfgaarde noemt het een interessant concept waar ook RFH al langere tijd naar kijkt. „Een wezenlijk verschil met ons huidige systeem van veilen is dat het product als het doordraait en onverkocht blijft niet automatisch vernietigd wordt, zoals dat bij Plantion, Veiling Rhein-Maas en Royal FloraHolland. RFH verlangt van haar leden volledige transparantie over hun handelen. Dus ook over doordraai op een andere veiling.”

Zolang leden het door RFH gevraagde bewijs niet kunnen leveren, ontzegt RFH de leden die van OFA gebruik maken de toegang tot de RFH-klokken. Van Schilfgaarde: „Het is echter in het belang van iedereen om te voorkomen dat we leden de toegang tot onze klokken ontzeggen. Daar is niemand bij gebaat.”

Lees hier de column van Van Schilfgaarde op de site van Royal FloraHolland.

Hieronder een link naar een verwant bericht over dit onderwerp:

RFH past per 1 juni haar veilingreglement vanwege OFA aan.

OFA veilt momenteel proef. Op donderdag 9 juni start ze officieel met veilen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster