Vorige

PLNTS groeit verder na overnames

Beeld
PLNTS

PLNTS heeft het e-fulfilmentbedrijf Herbie en het consumentenlabel Bloomique overgenomen. Met deze nieuwe overnames versterkt PLNTS zijn positie in de markt. Middels een buy-and-build strategie bouwt het plantenplatform aan een solide groep binnen de online plantenmarkt, die moet bijdragen aan het verder internationaliseren van de organisatie. De strategie is uitgestippeld met Triple Group en Marktlink.

In december 2022 nam PLNTS 123planten.nl en 123kantoorplanten.nl over. Daar komt nu Bloomique van Herbie bij. Het ingelijfde label Bloomique is actief in tien landen. Naast verkoop van verschillende kamer- en tuinplanten via een eigen label is Herbie gespecialiseerd in de e-fulfilment voor retailers en webshops. Het bedrijf biedt een assortiment van meer dan tweeduizend kamer- en tuinplanten. De producten komen rechtstreeks van de kweker. Met consumentenlabel Bloomique heeft Herbie hiernaast sterke posities op marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon, aldus PLNTS.

Familiekwekerij
PLNTS is een e-commerce platform voor plantenliefhebbers, ontstaan uit de familiekwekerij Mostert in Nieuwerkerk aan de IJssel die sinds 1860 bestaat. Vier broers uit de vierde generatie van de familie besloten onder de naam BabyPLNTS kleine kamerplanten te kweken. Om hun liefde voor het vak te delen koppelden zij hier in 2018 een online platform aan. Dit platform is inmiddels uitgegroeid tot een online community met een webshop, waar zeldzame planten, huiskamerplanten en kleine babyplanten worden verkocht, alsmede de producten om de planten goed te kunnen verzorgen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster