Vorige

Novastar Lilies en Passion for Lilies samen

Leliebroeiers Novastar Lilies en Passion for Lilies gaan vanaf 1 juni 2023 samen verder onder de naam Novastar Lilies. Zo ontstaat een bedrijf met 10 hectare lelies, verdeeld over vijf locaties.

“Paul (Sonneveld van Passion for Lilies, red.) en wij werkten al vrijblijvend samen en we bedienen dezelfde klantenkring”, zegt Marc Noordam, die met zijn vader Peet Novastar Lilies bestiert. “Hadden wij of zij een tekort dan hielpen we elkaar over en weer. Dat bracht ons in gesprek over samenwerking. We hebben allebei dezelfde uitdagingen, waar ik straks als mijn vader minder wil werken of wil stoppen alleen voor sta.” Sonneveld: “Energie, gewasbescherming, arbeid, als we die zaken samen aan kunnen pakken geeft dat rust.” De ondernemers benadrukken dat de reden om samen te gaan dus geen groei is. “Het gaat er om dat we het beter doen”, zegt Noordam.

‘Denken hetzelfde’

Het plan is de twee bedrijven te laten samensmelten, zoals Sonneveld het noemt. “Iedereen binnen de bedrijven heeft zijn eigen ding, waar hij goed in is. De komende tijd gebruiken we om elkaar een plek in nieuwe bedrijf te geven.” Beide ondernemers kennen elkaar inmiddels ongeveer tien jaar en ze zitten ook met elkaar in de studieclub. “We denken hetzelfde over de leliemarkt”, weet Sonneveld. “We hebben een idee over de samenwerkingsvorm, de tijd zal leren of het past.” Noordam: “We willen het de samenwerking niet gelijk heel complex maken. We nemen een jaar of anderhalf waarin we intensief samenwerken. Daarna bekijken we hoe het formeel geregeld wordt. Het vertrouwen is er wel, de praktijk zal leren of het past.”

Beide ondernemers hebben gekozen voor de naam Novastar Lilies, omdat de grootste naam in het vak is. De twee bedrijven hebben 5 locaties met in totaal 10 hectare lelies. Vader en zoon Noordam en Sonneveld verwachten dat ze samen de klanten beter kunnen bedienen en de continuïteit van het bedrijf zo kunnen waarborgen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster