Vorige

Lesboek natuurinclusieve landbouw

Er is een lesboek gemaakt over natuurinclusieve landbouw in de praktijk. Deze is zowel in print als online te raadplegen. Het bedrijfseconomische plaatje en het perspectief voor natuurinclusief ondernemen krijgen aandacht in het boek. Ook vertellen agrariërs hoe deze puzzelstukjes samenkomen in hun bedrijfssysteem.

Natuurinclusieve landbouw produceert voedsel binnen de grenzen van natuur, milieu en leefomgeving, en draagt bij aan behoud en herstel van biodiversiteit. Dit boek reikt hiervoor praktische maatregelen aan en vaak gaat dit om  maatregelen voor bodem, gewas, dier, landschap, specifieke soorten en regionale verbinding.

Het boek is samengesteld door kennis van agrariërs mee te nemen, net als kennis van onderzoekers van CLM Onderzoek en Advies en het Louis Bolk Instituut. In samenwerking met Hogeschool van Hall Larenstein en Aeres Warmonderhof is het boek praktijkrijp gemaakt voor het leslokaal, omdat kennis over natuurinclusieve principes en maatregelen onderdeel moeten zijn van het onderwijspakket.

In het boek staan veel illustraties. Het boek is in print verschenen, maar ook gratis te raadplegen en downloaden via Groen Kennisnet. Hier is het uitgebreid met opdrachten en zijn illustraties uit het boek beschikbaar voor gebruik door docenten en leerlingen. Het gedrukte boek is te bestellen bij uitgeverij Brill en kost 49,95 euro.

Het boek ‘Natuurinclusieve landbouw in de praktijk’ is mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en onderdeel van de Green Deal.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster