Vorige

Huiberts maakt kans op ‘Ondernemer van het jaar’

Tekst
Beeld
René Faas

Huiberts Biologische Bloembollen, het bedrijf van John en Johanna Huiberts in Sint Maartensvlotbrug (NH), is genomineerd voor de ondernemersprijs Agrarisch Ondernemer van het jaar 2023. Het bedrijf neemt het op tegen vier andere genomineerden. De winnaar wordt gekozen door een jury, maar er is ook een publieksprijs en daar kan vanaf nu tot 29 maart op gestemd worden.

De andere vier genomineerden zijn melkveebedrijf Hoeve Biesland uit Delfgauw, D’n Buff Waterbuffelboerderij in Boxtel, melkveebedrijf Future Farm in Lutten en witlofbedrijf Reijnpack in St. Philipsland.

Bollen en rustgewassen

John en Johanna Huiberts zijn blij en vereerd met de nominatie van hun bedrijf Huiberts biologische bloembollen. Het bedrijf is 70 hectare groot waarvan 40 hectare gemengde bloembollen en 30 hectare rustgewassen. “We oogsten bonen en erwten voor een melkveehouder. Zijn koeien zijn er gek op. De restanten bewerken we tot bokashi. Niets wordt weggegooid. Bokashi is het beste voer voor het bodemleven. Door dit te gebruiken, is mijn zandgrond met organisch stofgehalte van 1,3% naar 2,3% gegaan.”

Afzet een maatschappelijke betrokkenheid

“Daarnaast is ook het aantal broedende akkervogels enorm gestegen. Van 3 veldleeuweriken in 2014 naar 19 nesten in 2021.” Het gros van de biologische bloembollen gaat naar lokale overheden en worden geplant als openbaar groen. Ook wordt er verkocht via een webshop waar consumenten kleinere pakketjes kunnen bestellen. Het inpakken wordt gedeeltelijk gedaan door de bewoners van de zorgboerderij waar Huiberts’ dochter nu woont en werkt. “Ook zo tonen we onze maatschappelijke betrokkenheid.”

Ontknoping

De winnaar van de prijs ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar’ wordt donderdag 30 maart in Veenendaal bekendgemaakt door minister Adema van LNV en ontvangt 12.500 euro. Die dag wordt ook de publieksprijs uitgereikt aan het genomineerde bedrijf die de meeste publieksstemmen heeft gekregen. Tot 29 maart kan het publiek stemmen via de website.

De verkiezing is een initiatief van de vakbladen Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness en wordt voor de 27e keer uitgereikt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster