Vorige

‘Geen betere start van tulpenseizoen denkbaar’

Beeld
TPN/VidiPhoto

Irene Schouten, heeft zaterdag 21 januari de nieuwe wit-roze tulp Dutch Pearl gedoopt. De Olympisch schaatskampioene en dochter van een tulpenkweker opende daarnaast ook de Nationale Tulpendag 2023, dit jaar op het Museumplein in Amsterdam. De organisatie kijkt enthousiast terug op de start van het tulpenseizoen.

De naam van de tweekleurige tulp is een verwijzing naar het schilderij van Johannes Vermeer: ‘Meisje met de parel’. De sterke snijtulp is veredeld door Marax Tulips uit Bovenkarspel (NH) en is voortgekomen uit een kruising van de roze ‘Kung Fu’-tulp en de witte ‘Snow Lady’. Het veredelingsproces is in 2003 begonnen. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) te Hillegom draagt zorg voor opname van nieuwe bloem in het International Cultivar Register of Tulip Names. De eerstkomende jaren ligt de focus op vermeerdering waardoor Tulipa ‘Dutch Pearl’ vanaf 2027 voldoende beschikbaar zal zijn.

tulp ‘Dutch Pearl

Plukken in de pluktuin

Hoogtepunt van de Nationale Tulpendag met als thema Typical Dutch was de pluktuin met 200.000 tulpen waar het publiek gratis tulpen mocht plukken. TPN-voorzitter Arjan Smit: ‘Nationale Tulpendag is uitgegroeid tot een evenement van wereldformaat met veel internationale bezoekers. Ook de belangstelling van binnen- en buitenlandse pers is groot en via sociale media waren tulpen trending. Wij hadden ons geen betere start van het tulpenseizoen kunnen voorstellen. Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt daarmee ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster