Vorige

Gebruiksvoorschriften gewasbeschermingsmiddelen nu via app beschikbaar

De toelatinghouders van gewasbeschermingsmiddelen, aangesloten bij Nefyto stellen de gebruiksvoorschriften en aanbevelingen van hun producten voortaan ook elektronisch beschikbaar. Via de gratis applicatie met de naam Agro E-label kunnen barcodes op de verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen worden gescand en kunnen de gebruiksvoorschriften worden ingezien.

Ook zijn de beschikbare middelen per teelt te selecteren. Er is bewust gekozen voor een sobere opzet van de app. Agro E-label verwerkt geen gegevens van de gebruikers   

Steeds meer vraag naar digitalisering    

Het papieren etiket is nog steeds de officiële bron, maar de fabrikanten stellen vast dat er een groeiende behoefte is om gebruiksvoorschriften van gewasbeschermingsmiddelen onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen raadplegen. Niet alleen zijn de voorschriften vaak complex, het wordt ook steeds belangrijker de voorschriften zorgvuldig toe te passen. De digitale etiketten moeten gaan helpen om de gewasbeschermingsmiddelen op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid en op de juiste plaats toe te passen.     

Zorgvuldig gebruik stimuleren    

In de Agro E-label app is de volledige etiketinformatie van de gewasbeschermingsmiddelen voor professioneel gebruik te vinden, dus niet alleen de landbouwkundige voorschriften maar ook de zogeheten restricties. Specifieke voorschriften die gelden voor bijvoorbeeld emissiereductie, gebruik in grondwaterbeschermingsgebieden of persoonlijke beschermingsmiddelen zijn ook in de app terug te vinden. Met de app kunnen ook de barcodes op de verpakkingen worden gescand.    

Bijdragen aan beleidsdoelen Toekomstvisie Gewasbescherming 2030   

Met het lanceren van de Agro E-label app geeft Nefyto uitvoering aan een van de acties uit het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie Gewasbescherming 2030. Met betrokken partners van overheid en bedrijfsleven wordt verkend hoe de digitalisering van de gebruiksvoorschriften zowel de beleidsdoelen als de veilige en verantwoorde (precisie) praktijktoepassing van gewasbeschermingsmiddelen verder kan ondersteunen.

Een korte video over het Agro E-label laat zien hoe het werkt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster