Vorige

Extra waardering voor Floralia op amaryllisshow Keukenhof

Tekst
Beeld
Hans Neefjes en Keukenhof

Amaryllis is van opening tot sluiting aanwezig op Keukenhof. Eenmaal oordeelt een vakjury over de ingezonden potten en bloemen. De uitslag bewijst volgens hen dat het met de kwaliteit en breedte van het sortiment wel goed zit. Afzetorganisatie Floralia werd extra in het zonnetje gezet door Keukenhof

Het brede sortiment amaryllis is net als voorgaande jaren weer volop te bewonderen in het Willem-Alexander Paviljoen op Keukenhof. Van opening tot sluiting zorgt de gewascommissie Amaryllis samen met Floralia, de oudste afzetorganisatie van bloembollen en sinds 1962 gespecialiseerd in amaryllis, voor een presentatie. Eenmaal keurt een vakjury de bloemen. Bij de prijsuitreiking op woensdag 29 maart werd gaf de directeur van Keukenhof de inzenders complimenten voor de grootte van de show. Het kost veel energie van iedereen, mede omdat het nu eigenlijk het seizoen niet is voor Amaryllis. Veel dank ook aan de Gewascommissie Amaryllis en in het bijzonder de ex-telers Arie Moerman en Bram van Staalduinen en arrangeur Gerrianne Boerman. Zij staken, namens Floralia, veel uren in het verzamelen, in bloei trekken en presenteren van de bloemen en potten amaryllis.

De jury bestond dit jaar uit verkoper Charl van der Geest van kwekerij/bollenhandelsbedrijf Jansen’s Overseas, veilingmeester Daan Noteboom van Royal FloraHolland en zijn collega Marianne van der Plas.

De prijswinnaars met hun inzendingen zijn:

Voormalig teler Bram van Staalduinen bij amaryllis ‘Doublet’, ingezonden namens Floralia en winnaar van de 1ᵉ prijs Amaryllis pot dubbel 2023. Floralia ontving ook de Keukenhof Standprijs Amaryllis 2023. Bij de prijsuitreiking werd verteld dat zowel vakgenoten als consumenten kunnen zien dat er veel tijd en energie wordt gestoken in de presentatie van amaryllissen. Niet alleen dit jaar, maar ook voorgaande jaren.
Arno van Marrewijk van Marrewijk Amaryllis in Schipluiden won met de witte dubbele ‘Wimbledon’ de Vakprijs Amaryllis
amaryllis 2023. Een cultivar met mooie, grote bloemen van topkwaliteit, aldus de jury. Van Marrewijk won ook de de 1ᵉ prijs Amaryllis Grootbloemig Snij 2023 met zijn inzending ‘Maestro’ (foto hieronder). Het juryrapport over ‘Maestro’: de inzending doet zijn naam eer aan, goeie kwaliteit.
Van Marrewijk won ook de de 1ᵉ prijs Amaryllis Grootbloemig Snij 2023 met zijn inzending ‘Maestro’
Gerard (links) en Ben van Geest van NL van Geest uit s’-Gravenzande behaalden de 1ᵉ prijs Amaryllis Kleinbloemig Snij 2023 met amaryllis ‘Cybister rose’
Detailfoto van ‘Cybister rose’
In de keurgroep Amaryllis pot enkel won de rode ‘Fire ball’, van Gebr. Van Velden uit ‘s-Gravenzande. Kees van Velden nam de Award in ontvangst. De jury sprak over een amaryllis met een mooie knoppresentatie en een prima kleur rood.
Het brede sortiment amaryllis is net als voorgaande jaren van begin tot sluiting volop te bewonderen in het Willem-Alexander Paviljoen op Keukenhof.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster