Vorige

Fraaie Keukenhofshow Narcis en Bijzondere Bolgewassen

Beeld
Arie Dwarswaard

Nog tot dinsdag 16 april is in het Oranje Nassau Paviljoen in Keukenhof de bloemenshow Narcis-Bijzondere Bolgewassen te zien. Negen narcissentelers en twee bedrijven die actief zijn in de bijzondere bolgewassen laten samen vele honderden variëteiten zien.

Er zijn bijna 200 vazen met verschillende soorten narcissen aangeleverd en 60 vazen bijzondere bolgewassen is geleverd door vier deelnemers. De jury heeft vooral gelet op variaties en kleurstellingen. Bijzonder aan deze show is dat de narcissen vrijwel zonder uitzondering van buiten komen. Door het vroege seizoen dit jaar is het aandeel trompetnarcissen beperkt, maar zijn er juist wel weer cultivars uit de laatbloeiende groepen, zoals de kleinkronigen. Verder valt op dat er nog steeds kleuren en vormen bijkomen in de narcis. Diverse inzenders laten hiervan voorbeelden zien, waaronder J.G. Weijers.

Bij de bijzondere bolgewassen is het Kwekerij René Zijerveld die zorgt voor een verfijnde presentatie van een aantal bijzonderheden, zoals Uvularia grandiflora ‘Pallida’, Arisaema sikokianum en Pleione in diverse kleuren.

Prijswinnaars narcis

De eerste prijs Narcis is uitgereikt aan J. Kuiper & Flying Colours Daffodils voor hun narcis ‘Lowena’. De jury is onder de indruk van het contrast tussen de diepe citroengele kleur en de koraalroze blaadjes die de trompet lijken te vervangen.  . 

Fa. H. Wijnhout en Zn. uit Hillegom wint de tweede prijs met narcis ‘By George’. Deze pastelkleurige narcis valt op door de gelijkmatig gefranjerde trompet.  

De moderne, strakke kleur van de narcissus ‘Peaching Dream’ bezorgt de Gebr. Hulsebosch uit Schagerbrug de derde prijs. 

De vakprijs Narcis 2024 is uitgereikt aan Fa. M.H. van der Zon & Zn. uit Lisse. Dit bedrijf biedt een breed scala aan narcissen en is volgens de jury vernieuwend met een zeer gevarieerd assortiment. „Hiermee levert het bedrijf een significante bijdrage aan de sector.”

DSC04260 (1).jpg

Bijzondere bolgewassen

In de categorie ‘Bijzondere Bolgewassen’ zijn twee prijzen uitgereikt. De Standprijs gaat naar C.S. Weijers & Zonen B.V. uit Hillegom. De jury is onder de indruk van de enorme verscheidenheid aan voorjaarsbloeiers die zijn tentoongesteld. Doordat het assortiment varieert in bloeiperiode is de planning om dit voor elkaar te krijgen, essentieel. „Een geweldige prestatie van C.S. Weijers & Zonen B.V.

De Noviteitenprijs bij de Bijzondere Bolgewassen is uitgereikt aan René Zijerveld. Hij leverde volgens de vakjury een prachtig assortiment bijgoed en showde dat op een creatieve manier. 

De Narcissen en Bijzondere Bolgewassenshow is in het Oranje Nassau paviljoen in Keukenhof te zien t/m 16 april. Keukenhof is dagelijks open van 8.00-19.30 uur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster