Vorige

Egmondse Slotkapel stampvol narcissen

Beeld
Arie Dwarswaard

De Slotkapel in Egmond aan den Hoef is tot en met zaterdag omgetoverd in een narcissenshow van een zeldzaam formaat. Aanleiding was het bezoek van de World Daffodil Tour op donderdag 18 april, maar de drie initiatiefnemers bedachten dat het goed zou zijn om er nog twee dagen aan toe te voegen.

In de Slotkapel zijn meer dan driehonderd verschillende narcissen te zien in een heel breed sortiment. Telers uit Kennemerland leverden hiervoor narcissen aan. Naast klassiekers als ‘Thalia’ en ‘Gold Medal’ zijn hier de nieuwste zaailingen te zien van veredelaars aan John Read en Harold Koopewitz. Initiatiefnemers zijn Michiel de Waard, Jos Kuiper en Jan de Waard. Zij waren benaderd door de organisatie van de World Daffodil Tour om de deelnemers te ontvangen op hun bedrijf. Gaandeweg werd het idee geboren om een show te organiseren in de Slotkapel. Om nog meer bekendheid te geven aan de grote variatie in narcissen, besloten ze om ook vrijdag 19 en zaterdag 20 april de kapel open te stellen.

De deelnemers aan de World Daffodil Tour komen uit de hele wereld en hebben de afgelopen dagen heel wat locaties bezocht waar een bijzonder sortiment narcissen te zien is. Het enthousiasme onder de deelnemers is onverdeeld groot. De breedte van het sortiment en de oppervlaktes die in Nederland staan maken bij veel van hen indruk. Ook de openheid van de ondernemers over allerlei facetten van de veredeling en teelt vinden de deelnemers opvallend.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster