Vorige

Bredefleur koopt 8 ha. kas van buurman in Moerkapelle

Beeld
Bredefleur

Leliekwekerij Bredefleur heeft in Moerkapelle de kas van buurman SO Natural overgenomen. Met de aankoop van deze voormalige phalaenopsiskwekerij van ca. 8 breidt Bredefleur haar locatie in Moerkapelle uit tot 13,5 hectare kas. De familie Evers heeft in Luttelgeest een locatie van 8 ha.

De huidige locatie in Moerkapelle moet de komende jaren geïntegreerd worden met de nieuwe aangekochte kassen tot één grote, toekomstbestendige leliekwekerij. De broers Peter, Thomas en Levi Evers zien ruimte in de markt, laten ze weten in een persbericht. Hun jongste broer Ruben Evers krijgt een rol op de nieuwe locatie.
„Afgelopen jaren hebben we geprobeerd uit te breiden, maar vanwege te hoge bouwkosten lukte dat niet, tot onze buurman te koop kwam”, vertelt Levi Evers. „Onze klanten vragen naar andere producten, maar momenteel hebben we te weinig vierkante meters kas om aan de vraag te voldoen. Deze aankoop geeft ons de kans onze kwaliteit, exclusiviteit en continuïteit te vergroten. Verder zijn we een jong en ambitieus bedrijf en merken we dat de markt langzaam afschaalt, terwijl de leliemarkt niet krimpt. Er is dan ook ruimte om ons als bedrijf verder te ontwikkelen en wij springen graag in dat gat.”

Leliekwekerij Bredefleur is opgericht door Piet Evers in Moerkapelle. In 2012 kwam de eerste 4 ha uitbreiding in Luttelgeest, waar nu 8 ha in productie is. Het familiebedrijf is in 2019 overgedragen aan de zonen Peter, Thomas en Levi.

’We hebben u mooi nieuws te melden, waar we erg trots op zijn’, aldus de broers Evers, vlnr. Ruben, Thomas, Peter en Levi. Ze zij voornemens om de integratie van de aangekochte kas de komende jaren uit te rollen.


Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster