Vorige

Bloemeninstallatie op Dam tegen oorlog

Beeld
Bloomenty

Rondom een bloemeninstallatie vond zondag 8 mei een vreedzame demonstratie plaats op de Dam in Amsterdam tegen de oorlog. Oekraïense en Nederlandse bloemprofessionals maakten het blauw-gele arrangement in de vorm van de Oekraïense landkaart en deelden geel-blauwe bloemen uit.

Midden op Dam verrees een bijzondere installatie (4,5 meter hoog en 6,5 meter breed) in de vorm van een landkaart van Oekraïne, die werd gedecoreerd met rood-blauw-gele bloemen en ruim tweehonderd kaarsen. De bijeenkomst was een initiatief van twee vrouwelijke ondernemers uit de bloemensector, Olha Dorss en Elena Tuleva, die hun krachten hebben gebundeld om deelnemers en toeschouwers de kracht van bloemen te laten ervaren tegen de oorlog in Oekraïne.  Olha en Elena gebruikten de afgelopen periode ook hun Nederlandse netwerk om huisvesting en werkplekken te vinden voor gevluchte Oekraïners. 

Olha verhuisde voor de liefde in 2000 vanuit Kiev naar Nederland, waar ze haar professionele activiteiten in de bloemenbranche oppakte. Ze volgde een aantal opleidingen en werkt als productieleider bij een exportbedrijf. Elena Tuleva kwam in 2002 vanuit Wit-Rusland als politiek vluchteling naar Nederland. Samen met haar toenmalige echtgenoot richtte ze in 2009 ‘Export Unie Flora BV’ op, een im- en exportbedrijf dat de Oost- en West-Europese markt met elkaar verbindt. In 2021 richtte ze Stichting Bloomenty op, een internationaal platform voor bloemprofessionals. 

De bijeenkomst en het bloemenarrangement werden gemaakt in samenspraak met Stichting Bloomenty, Bloemen Bureau Holland, Dillewijn Zwapak, Arend Roses, Monarch Flowers, Florein Gerbera, G. De Koning, Fo-Cus, SRG International.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster