Vorige

Bloembollensector vrij optimistisch

In de bloembollensector is 26 procent van ondernemingen negatief gestemd. Daarmee is de sector positiever gestemd dan de bloemisterij- en de boomkwekerijsector, waarbij respectievelijk 36 en 30 procent negatieve verwachtingen heeft over 2023.

Dit komt uit de Hortipoint Groen en Sierteelt Enquête, editie 2022. In november deden bijna 1.000 ondernemingen mee aan de enquête. Vooral leidinggevenden uit de sectoren bloemisterij (37%), boomkwekerij (19%), groenvoorziening (22%), bloembollen (13%) en de bloemendetailhandel (9%).

Bij de verwachtingen voor het bedrijf voor het komende jaar zijn er grote verschillen tussen de sectoren. Het minst positief is de bloemendetailhandel. Ruim 40 procent van de ondernemingen in die sector, die op de enquête hebben gereageerd, heeft (enigszins) negatieve verwachtingen voor 2023. Maar ook in de bloemisterijsector (36 procent) en de boomkwekerij (30 procent) is een behoorlijk deel van de bedrijven negatief gestemd.

Bloembollensector

In de bloembollensector ligt dat percentage op 26 procent. Binnen deze sector is 3 procent zelfs zeer positief gestemd, 20 procent is positief en 32 procent is enigszins positief. Binnen de groensector is men het meest positief want daar is slechts 16 procent negatief gestemd. Bedrijven uit die laatste sector geven aan dat ze al veel opdrachten hebben uitstaan. Daarnaast wordt het belang van een groene omgeving steeds meer onderkent en dat zal niet snel veranderen, zo verwacht men. Wel merken bedrijven uit deze sector ook dat het aantal aanvragen minder hard loopt dan voorheen.

De volledige uitslag van de Hortipoint groen en sierteeltenquête is te vinden via deze link.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster