Vorige

Bloeiend Zijpe weer van start

Stichting Bloeiend Zijpe organiseert dit jaar met hulp van vele vrijwilligers unieke evenementen tussen de bloeiende bollen. Zo is er een unieke fiets- en wandeldag, een crossloop, een kunstexpositie en schrijfworkshop.

In de Noord-Hollandse gemeente Schagen ligt de voormalige polder Zijpe. Hier liggen uitgestrekte bloembollenvelden, het grootste bloembollengebied ter wereld. In de maand april komen de velden volop in bloei.

Voor hardlopers wordt op zaterdag 22 april wordt een recreatieve crossloop georganiseerd, waarbij de lopers ook over de zandpaden en kop-enden van de bollenvelden mogen lopen. De afstand is 7,5 kilometer. De dag erna op zondag 23 april is de wandeldag waarbij de deelnemers voor het grootste deel van de route over de onverharde paden tussen de bollenvelden mogen lopen. Er zijn verschillende afstanden uitgezet, van 7 ½ tot 30 kilometer. Op 30 april is er een fietsdag met een route van ongeveer 40 kilometer. Ook de bloembollenboemel gaat weer rijden. De Boemel rijdt van vrijdag 7 april tot en met zondag 7 mei op elke donderdag t/m zondag (of op aanvraag) dwars door de bloeiende bloemvelden. Hier staat meer informatie over de boemel.

Ook organiseert de stichting een kunstexpositie van 14 tot en met 30 april, in het bedrijfsverzamelgebouw BolleNoord, Groteweg 9 in ’t Zand. Ook zijn er op 22 en 29 april workshop acryl schilderen. Ook is er op zaterdag 29 april een schrijfworkshop met als thema tulp.

Meer informatie over het programma van Bloeiend Zijpe is te vinden op hun website.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster