Vorige

Eindstand voorlopig geheim

Afvaardiging Breezand naar NK Tulpenkeuren hangt af van soortenkennis

Beeld
Hortipoint

Jesper Pijnacker, William Pijnacker, Eva Klaver en team ‘De Meiden’ gingen afgelopen weekeinde met de prijzen lopen op de laatste tulpenkeuring in Breezand. Alleen de soortenkenniswedstrijd op de Lentetuin kan de eindstand nog beinvloeden. Dan is duidelijk wie er naar het Nationaal Kampioenschap op Keukenhof gaat. De eindstand blijft tot die tijd geheim.

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse is het Jesper Pijnacker die eerste werd met 10,5 strafpunten. Piet Duineveld, Wim Smit sr. en Hans Ruyter zijn samen tweede geworden (11 strafpunten). Hans Ruyter kwam als winnaar uit de loting en ontving de worst.

Bij de Agratechniek Senioren is het William Pijnacker die de laatste keuring van het seizoen op zijn naam schreef. Hij scoorde deze week het allerbeste met 9 strafpunten. Dus twee keer taart in huize Pijnacker. Job Wijnker werd tweede met 12 strafpunten. Worst was zijn deel.

Bij de Van Dooren Junioren scoorde Eva Klaver voor de vijfde keer dit seizoen het best bij de junioren: 11 strafpunten. Bas Weijers viel met zijn eerste deelname aan de keuring direct met zijn neus in de boter: Hij won deze week taart met 14 strafpunten. Lars de Goede sloot deze laatste keuring ook af als winnaar van de worst (22,5). Vince van Haaster werd verrast met de pot van de week: Golden State. 

In de triocompetitie wonnen ‘De Meiden’ de zesde keuring. Suus van Lierop, Eva en Saskia Klaver scoorden gezamenlijk 44,5 strafpunten. Ze hielden de Wijnkers achter zich, die 47 strafpunten haalden. De keuringen worden op 10 maart afgesloten met een feestavond voor alle deelnemers in museum Oud Anna Paulowna.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster