Vorige

22 deelnemers en exposanten Floriade Expo 2022 vallen in de prijzen

Beeld
Floriade Expo 2022

Op de slotceremonie Floriade Expo 2022 op 9 oktober zijn in totaal 22 awards uitgereikt aan deelnemers en exposanten. Ze droegen stuk voor stuk bij aan het succesvol positioneren van het centrale thema Growing Green Cities. En hoe de tuinbouw daar een bijdrage aan kan leveren.

Gold Award Exhibitors – Dutch Innovation Experience voor

The Natural Pavilion and the Exploded View Beyond Building

The Natural Pavilion toont de toekomst van woningbouw met duurzaamheid en circulariteit als speerpunten. Het paviljoen bestaat voor 95% uit biobased materialen, waarvan het merendeel afkomstig is uit Nederland. De Exploded View Beyond Building bestaat uit 100 natuurlijke bouwmaterialen. De jury is van mening dat deze deelnemer het thema volledig heeft omarmd en ons een kijkje heeft gegeven in technologieën en ideeën die deel kunnen uitmaken van een duurzame toekomst. De natuurlijke wereld heeft veel antwoorden op de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd en zowel het paviljoen als het huis vertalen dat in een geweldige bezoekerservaring.

Gold Award Exhibitors Garden and Landscape Design voor

Lips Groen Hoveniers – FeelGood Garden

Deze tuin is ontworpen om je op een natuurlijke manier te prikkelen en je zintuigen aan het werk te zetten. “Als je door deze tuin loopt, voel je de energie ervan. Het heeft de Expo sterke kleuren en emotie gebracht en is tegelijkertijd een tuin die het hart bereikt. Deze tuin is gebaseerd op onderzoek en ervaring, mensen voelen zich prettiger op een plek als deze en dat voelde de jury zeker ook.”

Gold Award Outdoor Gardens voor

Germany’s BIOTOPIA

Dit was een zeer moeilijke beslissing voor de jury omdat de lat erg hoog lag. De deelname van Duitsland voldeed echter aan alle vakjes voor de jury. “Met een sterk ondersteuningsteam konden ze bezoekers een meeslepende ervaring geven om te begrijpen hoe een duurzame toekomst eruit kan zien en welke rol we allemaal kunnen spelen. De daktuinen toonden nieuwe manieren van leven die mens en natuur integreren. Het team handhaafde de hoogste kwaliteit tot het einde en ze verdienen de hoogste lof voor wat ze hebben bereikt.”

Gold Award Official Participants Indoor voor

 Japan’s Satoyama Farm Garden

Japan toonde een traditionele ecologische landbouwtuin en bloemententoonstellingen in de Satoyama-boerderij. “Elke twee weken tijdens de Expo creëerde Japan een geheel nieuw bloemenexpositie in het paviljoen. Ze schakelden telkens deskundige Japanse bloemsierkunstenaars in en de standaard was uitzonderlijk hoog. Elke expositie was relevant voor het seizoen en het thema, en toonde tegelijkertijd iets unieks Japans. Ze mogen heel trots zijn op deze geweldige prestatie.”

Naast deze Golden Awards werden op de Floriade Expo nog 18 awards toegekend door een professionele jury bestaande uit leden van de AIPH, BIE en NTR onder leiding van juryvoorzitter Tim Briercliffe.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster