Vorige

Vrolijke decembermaand

Beeld
Bloem&Blad

Daar zitten we dan, letterlijk in de kou. Nou ja, kun je 18ºC in huis echt koud noemen? Gelukkig heb ik mijn fleece­dekentje over mij heen getrokken om mij te verwarmen terwijl ik de vele praatprogramma’s op televisie kijk. Van het bekijken van deze programma’s met al die zogenaamde bekende Nederlanders, die opeens ook overal verstand van blijken te hebben, word ik bepaald niet vrolijk. Het chagrijn spat ervan af en niks deugt meer in Nederland volgens de gasten aan tafel.

Het voorschot van de energierekening van mijn winkel liegt er niet om. De dieselprijs is ook niet leuk meer, maar onze vier auto’s moeten wel blijven rijden. Dus tanken we vrolijk door. De lonen gaan omhoog en alle producten die we gebruiken voor onze dagelijkse bedrijfsvoering worden ook vele euro’s duurder. Dit alles in combinatie met een hoge inflatie zorgt niet voor een rooskleurig vooruitzicht.

We kunnen wel met z’n allen naar de regering of naar iemand anders wijzen, dat die alle problemen moet gaan oplossen. Maar ik geloof er meer in dat je eerst naar jezelf of naar je onderneming moet blijven kijken of daar nog verbeterpunten te realiseren zijn. Want alleen afwachten op bijvoorbeeld compensaties vanuit de overheid duurt toch veel te lang.

Uit een onderzoeksrapport is gebleken dat de hoge kosten bij gelijkblijvende omzet dramatische gevolgen zullen hebben. Ik ben een positieve ondernemer en heb genoeg tegenslagen overwonnen. Ik ga nu ook niet zitten kniezen, maar ga er helemaal voor. Waarom kan die omzet eigenlijk niet omhoog? Ik gooi een flinke dosis vrolijkheid in de winkel. We draaien al gezellige muziek en proberen een beetje menselijke warmte over te brengen aan de klant. Dat zal ook wel moeten, want de kachel staat natuurlijk wel op de laagste stand.

Ik ben ervan overtuigd dat we een fantastische decembermaand tegemoet gaan. Het zal wel hard werken worden, want de consument is zeer kritisch en ’vol gebombardeerd’ met negativiteit. Ik zet mijn vrolijkheid en onze mooie producten in om de mensen weer op te vrolijken in deze donkere dagen. Ik wens iedereen een vrolijke decembermaand!

Jan van der Horst, bloemenenplantenbeurs.nl

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity of Bloem&Blad, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster