Vorige

Van je familie moet je het hebben

Beeld
Bloem&Blad

Elke morgen om zeven uur gaat bij ons de winkeldeur van het slot. Mijn ouders helpen nog steeds elke dag mee om de winkel in optimale staat te krijgen. Ze rijden de karren naar buiten, zetten alle planten netjes neer, dweilen de vloer en doen nog verschrikkelijk veel andere werkzaamheden die elke dag weer gedaan moeten worden in mijn bloemenwinkel. Ondanks hun leeftijd van 75 (moeder) en 79 (vader) zijn ze altijd goed gemutst en duizend procent gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf en de winkel te halen.

Ik weet dat ik geluk heb met zulke lieve ouders met een superfitte gezondheid, maar ik hoor vaak om mij heen dat meer bloemisten op veel hulp van hun familie kunnen rekenen. Denk aan ouders die oppassen of oom en tantes die bloemen bezorgen. Omdat we nu in een tijd leven waarin het vinden van personeel erg moeilijk is geworden, lijkt de rol van familie steeds belangrijker te worden. Het is bovendien gezellig en leuk om tijdens het werk alles met je ouders te kunnen bespreken. Zo win je ook nog extra vrije tijd, want je hoeft na werktijd niet zo vaak naar ze toe om de familieband warm te houden.

Mijn ouders zijn ook heel erg flexibel. Als ik een keertje vastloop in de winkel, dan is meestal één telefoontje al genoeg om ze weer op te trommelen. Voordat je denkt dat ik mijn ouders misbruik om kosten te ontlopen, dan heb je het mis. Want ik betaal ze, ze staan gewoon keurig op de loonlijst. Een bijkomend voordeel is dat ik mijn ouders een beetje in de gaten kan houden en dat ze ook geen tijd hebben om hun geld uit te geven (langetermijninvestering).

Mocht je momenteel geen goed contact met je familie hebben, is mijn advies: investeer wat tijd in je familie. Ga weer eens wat verjaardagen af en probeer je familie weer om je heen te verzamelen. Misschien is dit wel de makkelijkste weg om voldoende hulp te krijgen in deze barre tijden.

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster