Vorige

Ondernemen is meer dan bloemen en styling alleen

Tekst
Beeld
Bloem&Blad

Het verzorgen van de complete bloemstyling op bruiloften en evenementen is waar mijn enorme passie ligt en waar ik razend enthousiast van word! Dit geldt voor de meeste zelfstandig ondernemers… ieder in hun eigen vakgebied. Maar vóór ik op een bruiloft met bloemstyling aan de slag kan, gaat er nog enorm veel aan vooraf.

Tijdens het starten van mijn onderneming is het begonnen met het inschrijven bij de KvK, het verzinnen van een passende bedrijfsnaam en het meenemen van een berg ervaring. Daarnaast moet je actief een merknaam gaan opbouwen, een website ontwikkelen en onderhouden, vindbaar zijn, iedere euro verantwoorden, de omzetbelastingen op tijd versturen en eventueel denken aan investeringen voor een werkruimte of bedrijfsauto. Vervolgens heb ik voorafgaand aan een conceptontwikkeling leuk en nauw klantencontact om een zo persoonlijk mogelijk eindresultaat af te leveren. Deze moet voldoen aan alle wensen van de klant en de verwachtingen van de klant overtreffen.

Prijsbewustwording

Ook loopt een ondernemer tegen diverse uitdagingen aan. Eén van die uitdagingen is het thema prijsbewustwording en prijszetting. Dit is een weinig besproken onderwerp, maar zeker niet onbelangrijk. Ik vind het belangrijk dat er inzicht gecreëerd wordt in hoe de prijzen voor het creëren van bloemstyling uiteindelijk worden opgesteld. Er zijn namelijk veel factoren die de prijs tot stand brengen. Het is niet alleen de arbeid voor het ontwikkelen van bloemstyling en de productkosten, maar je moet ook denken aan: personeel, administratie, werkstijl, verzekeringen, marketing, belastingen, gas/water/elektra, werkplek, materialen, transportkosten, tijd voor klantcontact, onderhouden van website & socials, tijd voor inkopen, de risico’s die je neemt, constructieontwikkelingen, conceptvoorbereidingen & uitwerkingen, enzovoorts.

Het durven vragen van een eerlijke prijs is dan ook een thema waar ikzelf een weg in heb moeten vinden en steeds heel bewust van moet blijven. Ik denk dat er ook nog veel inzicht mist in het (hand)werk en de tijd die komt kijken voor bloemstylisten bij het creëren van bloemstyling. Dit gemis aan inzicht onder zowel (nieuwe) ondernemers en klanten hebben wij bloemstylisten zelf in de hand, waardoor ik dit thema dus ook met hart en liefde voor ons werk bespreekbaar wil maken. 

Mijn start als jonge ondernemer

De basis voor mijn start als jonge ondernemer is tot stand gekomen doordat ik mijn passie al op vroege leeftijd heb mogen ontdekken. Mijn avontuur in de bloemenwereld begon op mijn veertiende, tijdens mijn eerste bijbaan in een bloemisterij. Vervolgens startte ik met de opleiding Bloem, Design & Management. Na diverse (inter)nationale stages en werkervaringen in Nederland, Duitsland en Italië, heb ik uitgebreid kennis mogen maken met het bloemenvak en de diverse richtingen hierin. Ik heb mee mogen werken aan het voorzien van complete bloemstyling voor evenementen als Formule 1 in Monza, een concert van Andrea Bocelli, Vogue, Fashionweek en gigantische bruiloften. Ik kan je vertellen, ik bleef mijn ogen keer op keer uitkijken! Hier heb ik ontdekt waar echt mijn passie ligt, namelijk bij het creëren en stylen van totaalconcepten. Vervolgens heeft dit geleid tot de oprichting van Viori in 2019. Inmiddels verzorg ik bloemstyling voor bruiloften en evenementen door heel Nederland en zelfs op diverse internationale locaties. Hierbij ligt mijn focus volledig op de luxe totaalconcepten in moderne, wild, boho en chique stijl. Laat je passie je drijfveer zijn, want waar een wil is, is een weg!

Jamy Vissers

Jamy Vissers

Leeftijd: 24 jaar

Opleiding: Bloem, Design & Management

Eigenaresse van Viori Flowers & Design

Favoriete bloem: Luxe rozen en seizoensbloemen

Ik heb gekozen voor het bloemenvak, omdat… ik ervan hou om creatieve uitdagingen aan te gaan, telkens te blijven innoveren en om met de allermooiste bloemen te mogen werken.

Instagram: viori.nl

Ben jij een jonge bloemist en lijkt het jou leuk om net als Jamy, onder begeleiding van onze redactie, te schrijven over je belevenissen in het bloemenvak? Stuur dan een e-mail naar n.koelewijn@hortipoint.nl!

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster