Vorige

Bloemen brengen vreugde in mijn leven

Beeld
Bloem&Blad

Sinds ik heb ontdekt hoe blij ik word van bloemen, omring ik mezelf er dagelijks mee. Zo staan er altijd bloemen op de keukentafel. Ik kweek mijn eigen bloemen in mijn pluktuin. En ik ben gestart met de opleiding Dutch Flower Arrangements op de Floral Academy in Ede.  

Dit bloemenavontuur begon voor mij twee jaar geleden toen ik een eigen tuin kreeg. Ik begon te experimenteren met het zaaien van bloemen. Sindsdien heb ik al veel geleerd. Zowel op praktisch gebied als op mentaal gebied. Op praktisch gebied leer ik veel van de opleiding, bloemisten en pluktuineigenaren die ik volg op social media. Dit varieert van het maken van bloemstukken tot de juiste manier van zaaien en oogsten van bloemen.  

Ook op mentaal gebied maak ik een ontwikkeling door. Het werken met bloemen stimuleert namelijk enorm mijn creativiteit. Vroeger dacht ik dat ik helemaal niet creatief was. Nu ontdek ik dat die creativiteit er altijd wel was en geef ik het de ruimte om te ontplooien. Mijn perfectionisme verdwijnt naar de achtergrond en maakt plaats voor mijn onderbuikgevoel. Graag wil ik mezelf verder ontwikkelen in het maken van bloemwerk dat dicht bij mezelf staat. Hiervoor ga ik een opleiding bij LooseFlorals volgen waarin bloemwerk maken vanuit je hart en gevoel centraal staat.

Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf ‘Fleur Elise’ opgericht en ben ik gestart met het geven van workshops en het maken van bruidswerk. Deze stap stelt me voor weer heel nieuwe uitdagingen. Daarom wil ik me ook verder gaan ontwikkelen op zakelijk gebied. Zodat ik een gezond bedrijf kan runnen in de bloemsierkunst. 

Andere bloemisten wil ik meegeven om te blijven dromen en die dromen achterna te gaan. Vraag jezelf niet af of je iets kan maar hoe en van wie je het kan leren! 

Elise Dammers

Elise Dammers

Leeftijd: 26 jaar

Opleiding: Dutch Flower Arrangements, Floral Academy, Ede

Werk: Fleur Elise – Workshops en bruidswerk

Favoriete bloem: Naald van cleopatra

Ik heb gekozen voor het bloemistenvak, omdat.. het mij vreugde brengt, het mijn creativiteit stimuleert en het mij uitdaagt om dicht bij mezelf te blijven.

Instagram: fleur___elise / Facebook: Fleur Elise

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster