Vorige

Hobahomiddag: data en robotisering

Beeld
Shutterstock

Innoveren met data en robotisering is 10 januari 2024 het thema van de informatiemiddag van Hobaho tijdens de relatiedagen. Data en robots zijn krachtige hulpmiddelen op weg naar een duurzame bollenteelt, maar wat kan de sector met data en welke kansen liggen er voor robotisering? Sprekers zijn category developer Daniel Pinkse van veiling Royal Flora Holland en oprichter Julian Jagtenberg van robotbouwer Somnox.

De middag begint om 14.00 uur met het verhaal van Pinkse. Hij geeft een kijkje in de keuken van de Strategisch Markt Inzicht (SMI) tool van FloraHolland. Wat is de huidige markt voor tulp, welke trends zijn er te ontdekken en hoe kunnen we die informatie voor een eigen bedrijfsstrategie benutten? Moeten we inzetten op duurzame verpakkingen in Frankrijk? Moeten we naar meer of minder stelen in een bos tulpen voor Duitsland, of moeten we meer roze en witte tulpen verkopen in Engeland? Op basis van een data-analyse is het juiste gesprek te voeren, denkt Pinkse.

Slaaprobot

Julian Jagtenberg is om 14.45 uur aan de beurt om te vertellen over ‘s werelds eerste slaaprobot. Die heeft hij ontwikkeld, hij is gespecialiseerd in de inzet van robotica met een sociale impact. Jagtenberg is afgestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft een datagedreven manier van werken, om zo keuzes te maken met maximaal resultaat. Jagtenberg is met zijn start-up in het wereldwijde nieuws geweest en hij haalde met crowdfunding 200% van het benodigde budget op in een maand. Hij is expert in het helpen van mensen bij de inzet van robotica in het bedrijf en hij legt uit hoe je je voorbereidt op de komst van robotica en kunstmatige intelligentie (AI). Die middag gaat hij in op de kansen voor de bollensector. Hij geeft zijn visie en deelt praktische tips.

Opgeven

Aansluitend is er om 15.30 uur een netwerkborrel bij Hobaho, aan de Prof. Van Slogterenweg 2 in Lisse. Mail naar receptie@hobaho.nl, want vol is vol. De relatiedagen bij Hobaho zijn van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 januari van 08.00 tot 17.00 uur. Tijdens de relatiedagen zijn naar verwachting ook circa 80 soorten vroege broeitulpen te zien.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster