Vorige

Bijna dertig deelnemers

Flowerbulb Business Days krijgt vervolg

Beeld
René Faas

Vorig jaar stelden bloembollenkwekers tijdens Lentetuin Breezand hun bedrijf open voor geïnteresseerde afnemers. Het succes smaakte naar meer en dus krijgen de Flowerbulb Business Days dit jaar een vervolg. Bijna dertig bedrijven doen op zo’n tien locaties mee. De dagen starten met het Flowerbulb Business Event op 28 februari om 17.00 uur. De bijeenkomst gaat over het verbinden van generaties in bedrijven en om het belang van netwerken.

Ondanks alle digitale mogelijkheden willen telers en hun afnemers het nog steeds heel graag: direct contact. Dat dit werkt, is de afgelopen jaren al duidelijk geworden bij de Dutch Lily Days, het Holland Dahlia Event en het Tulip Trade Event. Vorig jaar stelde een aantal bloembollenkwekers in de kop van Noord-Holland tijdens Lentetuin Breezand hun bedrijf open voor vakmatig geïnteresseerden. Het werd een succes. De deelnemende bedrijven kregen veel aanloop. Toen zomer 2023 het besluit viel dat de Lentetuin na 41 edities ging stoppen, namen enkele bestuursleden van de Lentetuin contact op met de deelnemers aan de open dagen met de vraag of er voldoende draagvlak zou zijn voor een vervolg. „En dat was er”, aldus Sjim Kapiteijn. Hij is voor het nieuwe evenement Flowerbulb Business Days verantwoordelijk voor de PR en communicatie. Samen met Sem Langelaan (voorzitter), Tijmen Wijnker (secretaris) en Ilonka Zonneveld (penningmeester) vormt hij het bestuur van de FBD, die dit jaar van woensdag 28 februari tot en met vrijdag 1 maart plaatsvindt.

Op rijafstand

Ruim een maand voor de start van het evenement staan er al 27 bedrijven op de deelnemerslijst en mogelijk neemt dat aantal nog toe. Meer dan vorig jaar is gekozen voor het clusteren van een aantal deelnemers in de regio. „Vorig jaar lag een aantal deelnemers wel erg ver uit de route. Nu zijn er zo’n tien locaties waar bedrijven hun bloeiende producten kunnen laten zien. Die tien liggen allemaal op rijafstand van elkaar.”

De bedrijven die meedoen, richten zich voornamelijk op exporteurs. „Daar gaan de meeste bollen uit dit gebied naar toe. Dat betreft zowel de droogverkoop als de broeiershandel. Naast voorjaarsbloeiers zullen ook zomerbloeiers te zien zijn. Tijdens deze dagen kunnen de deelnemende bedrijven heel gericht met afnemers in contact komen. Dat werd vorig jaar van beide kanten echt gewaardeerd.”

Naast drie dagen voor de vakmatige bezoeker, kunnen bedrijven zaterdag 2 maart hun bedrijf openstellen voor omwonenden, familie, personeel of de omgeving. „Vorig jaar deed een van de deelnemers dit voor de omwonenden en dat was een groot succes. Veel mensen hebben geen idee wat er allemaal bij de teelt van bloembollen komt kijken. Op deze dag kan in die behoefte worden voorzien.”

Avondprogramma

Op de eerste dag is er ’s avonds nog het Flowerbulb Business Event. Op initiatief van een aantal partijen uit de sector is deze avond georganiseerd. Thema van deze avond is ’Een sterke sector heeft een sterke positie nodig’. Sjim Kapiteijn benadrukt dat deze avond bedoeld is om de banden tussen de huidige en toekomstige generatie ondernemers te verbreden en versterken. „Dit is meer dan alleen een gezellige avond. Televisiepresentator Janneke Willemse zal deze avond leiden.” Wie de bijeenkomst vanaf 17.00 uur bij Teeuwen en Zonen aan de Meerweg 36 in Breezand bij wil wonen, klikt hier.

Business Days in 2023 bij Boltha in Breezand. Deelnemers waren tevreden over het aantal bezoekers.

Greenity 165, 9 februari 2024

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster