Vorige

Exporteursochtend op de Lentetuin

Tekst
Beeld
Royal Anthos

Handelaren en kwekers verzamelden zich vroeg in de ochtend van 3 maart voor een meet-and-greet op de showtuin met de nieuwe Anthosdirecteur Mark-Jan Terwindt.

Van 1 tot en met 5 maart was na twee jaar afwezigheid de Lentetuin weer in Breezand te vinden. De traditionele exporteursochtend voor leden van Royal Anthos en kwekers die deelnemen aan de Lentetuin was afgelopen vrijdag 3 maart. Kwekers en handelaren ontmoetten elkaar daar en spraken over actualiteiten.

Liefde voor tulpen

Na de openingswoorden van Terwindt en Lentetuinvoorzitter Dennis Burger vertelde tulpenkweker Jan Dogterom over de transitie van zijn kwekerij naar een duurzaam bedrijf. Daarbij heeft hij veel kennis opgebouwd over onder meer CO2-besparing, het winnen van waterstof en zonne-energie. Ook het werken met overheden om de nodige vergunningen te krijgen, is een onderdeel van zijn bedrijfsvoering geworden.

Na een korte pauze vertelde docent Fred Wever bij Vonk en voorzitter van samenwerkingsverband van tulpenbroeiers Tulips4all over de liefde van mensen voor tulpen. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, traditiegetrouw aangeboden door een van de deelnemende handelsbedrijven. Dit jaar was dat A. Frijlink & Zonen (Export) B.V. uit Noordwijkerhout.

Foto: Voorzitter Dennis Burger van de Lentetuin (l), Fred Wever (m) en Anthosdirecteur Mark-Jan Terwindt van Anthos voor een zaal met exporteurs en Lentetuindeelnemers. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster