Vorige

Van Schilfgaarde opnieuw benoemd

Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland is door de Raad van Commissarissen (RvC) herbenoemd voor een termijn van vier jaar. Zijn tweede termijn loopt pas mei volgend jaar af maar de raad wilde eerder zekerheid. Dit is zijn derde herbenoeming.

Jack Goossens, voorzitter Raad van Commissarissen, geeft aan dat de raad met het op continuïteit en stabiliteit en ook omdat ze zeer tevreden is over Van Schilfgaarde. Daarom wilden ze graag eerder zijn contract verlengen. “We hebben een uitstekend en goed functionerend directieteam.”

Van Schilfgaarde is er nu zeveneneenhalf jaar. Van Schilfgaarde zelf: “Dankzij een goede samenwerking met de Ledenraad liggen er nu een coöperatieve en bedrijfsstrategie die naadloos op elkaar aansluiten. We zijn op weg om een platformorganisatie te worden met diensten die zorgen voor makkelijk handelen, passende logistiek en slim ondernemen. We zetten dan ook flinke stappen.”

Hij geeft aan dat voor de sierteeltsector de roep om versnelde transitie naar duurzaamheid momenteel de grootste uitdaging is. Hij gaat zich er ‘vol voor inzetten om deze noodzakelijke veranderingen in een passend en haalbaar tempo mogelijk te maken’.

Derde directeur komt er aan

Vanaf januari wordt de directie uitgebreid met een Chief Value Officer (CVO). De directie van Royal FloraHolland wordt vanaf dan gevormd door CEO Steven van Schilfgaarde, CFO David van Mechelen en een nog te benoemen CVO. “Het versterken van de directie met de nieuwe functie CVO zal zorgen voor de noodzakelijke versnelling die Royal FloraHolland nodig heeft. Een impuls met relevante kennis en ervaring zal zorgen voor het in tempo versneld ontwikkelen van nieuwe combinaties van duurzame diensten voor kwekers en kopers”, aldus van Schilfgaarde.

De uitbreiding van de directie is besproken met de Ondernemingsraad. De Raad van Commissarissen verwacht binnenkort een kandidaat voor de functie van Chief Value Officer te benoemen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster