Vorige

Tulpenkeuren in West-Friesland

Beeld
Tulpenkeuring Breezand

De regionale voorrondes in West-Friesland voor het NK Tulpenkeuren starten vrijdag 19 januari in Wervershoof. De keuringen zijn in sociaalcultureel centrum De Schoof aan Kerkelaantje 1. In Venhuizen wordt eenmalig gekeurd, op zaterdag 10 februari tijdens de Driebanflora, van 13.00 tot 16.00 uur in de Roode Leeuw aan Westeinde 1.

Vijf vrijdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur proberen de deelnemers de beste tulpenkeurder van Wervershoof en omstreken te worden. Deelnemers van 18 jaar en ouder betalen twee euro per keer, jongere deelnemers mogen gratis meedoen. Er worden 10 cultivars beoordeeld op poot, blad, bloem en stand, met als doel het oordeel van de jury zo dicht mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag. Iedereen is welkom, ervaren of onervaren. Voor wie het wil leren, zijn er mensen om te helpen.

Huisbroei

De eerste avond van het tulpenkeuren mogen deelnemers een pot tulpen mee naar huis nemen voor de huisbroei. Op de laatste avond van de tulpenkeuring gaat die pot weer terug naar de Schoof, waar prij`en zijn te winnen voor de mooiste pot. De avonden zijn: vrijdag 19 januari, 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari. Op 26 januari en 9 februari worden ook nog een soortenkenniswedstrijd gehouden.

Wildcard op Driebanflora

Zaterdag 10 februari van 13.00u tot 16.00u is de tulpenkeuring gehouden bij de Driebanflora in de Roode Leeuw in Venhuizen. Rond 17.30 is de prijsuitreiking. Er liggen weer geldprijzen klaar voor de winnaars en als de winnaar onder de 15 strafpunten scoort, ligt er voor hem of haar een Wildcard klaar voor het NK Tulpenkeuren in de Keukenhof. Daar is op vrijdag 5 april de uiteindelijke strijd om het Nederlands kampioenschap.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster