Vorige

Tot nu toe ruim 2 miljoen tegels gewipt tijdens NK Tegelwippen

Beeld
IAMKAT

Tijdens de vierde editie van het NK Tegelwippen zijn er al meer dan 2 miljoen tegels gewipt, zo’n 600.000 meer dan vorig jaar. Groen in ruil voor tegels vermindert wateroverlast, zorgt voor verkoeling bij hitte en vergroot de biodiversiteit. In drie verschillende klassementen zijn momenteel de koplopers Arnhem, Gouda en Reusel-De Mierden. Al kan dit nog veranderen. De competitie loopt nog tot en met 31 oktober.

‘Het is een wedstrijd met een knipoog waarin we mensen serieus uitdagen om aan de slag te gaan met vergroening van hun tuinen, straten en pleinen’, zegt mede-initiatiefnemer Remco Moen Marcar van creatief bureau Frank Lee. ‘Door tegels te verruilen voor planten, verkoel je je tuin, houdt de grond meer water vast en help je de bijen en vlinders. Dat is hard nodig.’

Ruim 170 gemeenten

Daar waar het kampioenschap drie jaar geleden begon tussen rivalen Amsterdam en Rotterdam (tussenstand 2-1), strijden dit jaar ruim 170 gemeenten mee. De koplopers in drie verschillende klassementen zijn de gemeente Arnhem, Gouda en Reusel-De Mierden. Dit is op basis van het aantal inwoners per gemeente. De gemeente die tot nu toe in totaal de meeste tegels heeft gewipt is Arnhem. 

Toch is nog niets in beton gegoten. In de laatste maand gaan gemeenten inwoners stimuleren om aan de slag te gaan om tuinen, straten en pleinen klimaatbestendig te maken. Zo organiseert de gemeente Utrecht een geveltuinendag en vergroent de gemeente Zwartewaterland een aantal wijken. Op 16 november worden de winnaars van de competitie bekendgemaakt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):
Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster