Vorige

Schrijf je nu in voor de Bloem&Blad Talent Award 2023

Beeld
Jeannet Hooftman

Bloem&Blad gaat voor de vierde keer op zoek naar hét talent in de bloemsierkunst. Jong, oud, starter of zij-instromer. Het maakt niet uit wie je bent, als je maar creatief bent en je eigen stijl wilt laten zien. Dus ben of ken jij hét Bloem&Blad Talent? Geef je nu op! Je hebt nog tot 16 december om je in te schrijven.

De afgelopen editie was Johanneke de Haan de gelukkige winnaar van het Bloem&Blad Talent Award 2022 en net als haar voorgangers Carmen Geurtsen (2020) en Jade van Schie (2021) stond zij met de mede finalisten op een prachtig podium haar kunsten te vertonen. 

Bloem&Blad vindt het belangrijk om aandacht te geven aan de creativiteit van jonge/ beginnende talenten in de bloemsierkunst. Daarom is de Bloem&Blad Talent Award in het leven geroepen. De enige voorwaarde om deel te nemen is dat je nog nooit een wedstrijd in het bloemistenvak gewonnen hebt. Er is geen leeftijdslimiet. Startende bloemisten, zij-instromers en bloemisten die nog bezig zijn met de opleiding, iedereen is welkom om mee te doen. We zoeken verborgen talenten die het tegen elkaar op durven nemen tijdens de finale in 2023. De winnaar draagt een jaar lang de titel Bloem&Blad Talent 2023, ontvangt onder meer een award, een prijzen pakket en krijgt een interview in Bloem&Blad.

Doe je mee?

Je kunt mee doen door een arrangement te maken aan de hand van het laatste Bloem&Blad thema van het jaar. Dit jaar is dat: Kunstzinnige kerst. Je filmt het proces van het maken en stuurt dit filmpje naar ons. Belangrijk is dat we in het filmpje zien dat je aan het werk bent en uitlegt wat je doet. Daarnaast zien we natuurlijk graag het eindresultaat, en dat allemaal in maximaal 3 minuten. Verder lever je een lijstje aan met je gebruikte materialen en horen we graag voor wie je dit arrangement maakt en voor hoeveel je dit zou verkopen.

De bloemwerken uit de video’s worden beoordeeld op vijf criteria: creativiteit, originaliteit, vakmanschap, kleurgebruik en herkenbaarheid van het thema Kunstzinnige kerst. De kernwoorden van het thema zijn: creatie, kleurrijk, authenticiteit en traditie. De jury kiest uit alle inzendingen vijf halve finalisten die tijdens vakbeurs Trendz een opdracht krijgen. De arrangementen worden door het publiek beoordeeld en de finalisten worden op die manier bepaald. De drie finalisten zullen tijdens de finale in maart drie opdrachten live gaan uitvoeren die door de vak jury beoordeeld word.

Dus wil je meedoen? Stuur je video dan voor vrijdag 16 december naar Lotte van Dijk van Uitgeverij Hortipoint/Bloem&Blad: l.vandijk@hortipoint.nl. In de week van 19 december worden de finalisten en opdrachten voor de finale bekendgemaakt.

Johanneke de Haan, het Bloem&Blad talent van 2022.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster