Vorige

Johanneke de Haan wint de Bloem&Blad Talent Award 2022

Johanneke de Haan (18) heeft op de vakbeurs Trendz in Gorinchem de derde Bloem&Blad Talent Award gewonnen. Zij streed in de finale op maandag 7 februari tegen Gaia Wayman (23) en Marieke Bijpost (22). Johanneke is 2e-jaars bloemstudent bij het Yuverta College in Dordrecht.

Karin de Man reikt de bokaal uit aan Johanneke.

De finalisten maakten op het Bloem&Blad Plein ieder drie werkstukken. Het eerste konden ze thuis voorbereiden en maakten ze op de beurs af. Daarvoor kozen ze een van de stijltrends 2022 van Bloemenbureau Holland/Groenbranche Nederland. De tweede opdracht was het opmaken van een vintage vaas die ze door loting toegewezen kregen. Als derde opdracht kregen de kandidaten een mysterie box waar als steekmedium TerraBrick van Oasis in zat, voor de kandidaten een nieuw product.

Zware dobber

De jury, bestaande uit Alex Aalders, Karin de Man en Onne Gerritsen, had een hele dobber aan de beoordeling van de drie werkstukken. De uitslagen lagen dicht bij elkaar. Johanneke bleek uiteindelijk de meeste punten te hebben behaald. ‘Supergaaf, ik had hem niet zien aankomen’, reageerde ze uitgelaten.

Alledrie de kandidaten kregen na afloop tips van de jury om het de volgende keer nóg beter te doen. Een van de tips luidde: als je steekbuisjes gebruikt, neem dan grote. Dat komt de houdbaarheid van het stuk erg ten goede.

De Talent Award is gesponsord door Van der Vijver BloemengroothandelMEERgroothandelSmithers-Oasis en Chrysal. De resultaten van de laatste twee opdrachten zijn nog te zien op de laatste beursdag, dinsdag 8 februari op het Bloem&Blad Plein.

Johanneke wordt gefeliciteerd door Marieke en Gaia.

Foto’s: Jeannet Hooftman

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er

Blijf op de hoogte
met wekelijkse updates!

Selecteer categorie(en):

Notitie

Registreren

Selecteer een de demo en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformBloem.

Onbeperkt gebruik maken van PlatformBloem?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van het Vakblad voor de Bloemisterij, van Greenity of van Bloem&Blad.

Heeft u een abonnement op het Vakblad voor de Bloemisterij, Greenity, Bloem&Blad of Floribusiness, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster